Volledig scherm
Marco van Ginkel na zijn treffer tegen AZ. © ANP

PSV houdt troefkaart-Van Ginkel in het achterhoofd

EINDHOVEN - PSV speelde vorig seizoen op de laatste dag van de winterse transfermarkt de troefkaart-Marco van Ginkel uit. Het hielp zonder twijfel mee om in mei de laatste slag te pakken en beslag te leggen op de titel.

Ook deze winter is de middenvelder een optie om de selectie te versterken. Formeel is er bij PSV nog niets over besloten, maar de Eindhovenaren blijven geïnteresseerd in de bij Chelsea op de loonlijst opgenomen Van Ginkel. Hij koos afgelopen zomer voor een revalidatie in Londen en keerde niet terug naar PSV, waar velen wel op rekenden.

PSV huurde daarom Siem de Jong van Newcastle United. Of PSV in de winterstop daadwerkelijk stappen zet richting Chelsea is nog niet duidelijk. Gebeurt dat, dan is het goed denkbaar dat de club voor een huurperiode van anderhalf jaar gaat. Koop lijkt in het geval Van Ginkel niet realistisch, gezien het grote verschil in bezoldiging tusssen PSV en Chelsea. Volgende maand keert Van Ginkel naar verwachting terug op de velden en moet blijken hoe fit hij weer is.

PSV