Volledig scherm
Timo Baumgartl bij waarschijnlijk een van zijn laatste trainingen voor VfB Stuttgart. © BSR Agency

PSV is dichtbij een definitieve transfer van Baumgartl

PSV heeft een definitieve deal over Timo Baumgartl (23) in het vizier. Het gat tussen de vraag- en aanbodprijs van respectievelijk VfB Stuttgart en PSV was de afgelopen dagen nog maar klein. 

De Eindhovenaren hopen Baumgartl na een eerdere kennismaking snel in de sinds vandaag warmste stad van Nederland te begroeten om de deal definitief te kunnen maken. Naar verwachting gaat dat op korte termijn gebeuren, hoewel PSV zelf niet officieel reageert en een slag om de arm moet houden voor er handtekeningen zijn gezet. Eerder bereikte PSV met zaakwaarnemer Christian Nerlinger, voormalig technisch manager van Bayern München, al een akkoord over de persoonlijke voorwaarden voor Baumgartl. Hij verdiende in Stuttgart een topsalaris en zal in Eindhoven dan ook een stevig contract ondertekenen, als alles rond is. 

Begin deze week kwam het bericht binnen dat de Eindhovenaren ook de Spanjaard Fernando Calero volgen, maar hij was al niet meer de hoofdkandidaat om de defensie te versterken. Naar Calero is eerder in deze transferperiode wel een lijntje uitgegooid. De speler van Real Valladolid werd weliswaar gezien als een heel interessante optie, maar de Spaanse club was deze week (nog) niet benaderd omdat de kaart-Baumgartl is getrokken en daar vol op is ingezet. 

PSV