‘PSV is favoriet voor deze wedstrijd, daar hoef je niet omheen te draaien’

VIDEOHet duel met Rosenborg moet PSV vanavond eigenlijk wel opnieuw drie punten opleveren, vindt clubwatcher Rik Elfrink. ,,PSV is favoriet voor deze wedstrijd, daar hoef je niet omheen te draaien. Als je kijkt naar de selecties, de mogelijkheden, dan heeft PSV meer in de mars.”

,,Rosenborg had vroeger de naam dat het echt grote tegenstanders kon uitschakelen”, gaat Elfrink verder. ,,Maar de kou valt hier allemaal wel mee nu, het is als een gemiddelde novemberdag. Daar moet je wel tegen kunnen als voetballer.”

Progressie

PSV maakt volgens Elfrink sinds de moeizame overwinning op Haugesund een veel betere indruk. ,,Op alle fronten eigenlijk: Malen is ontploft, Zoet staat veel beter te keepen en ook in de rest van het elftal zie je eigenlijk wel ontwikkeling.” 

Maar PSV moet wel waken voor onderschatting. ,,En Noren kunnen vaak wat stugger voetbal spelen. Van Bommel zei wel dat het een goed voetballende ploeg is en hij drukte PSV niet nadrukkelijk in de favorietenrol, dat is misschien ook wel begrijpelijk, maar op basis van alle verhoudingen is PSV natuurlijk gewoon favoriet.”

Volledig scherm
© BSR Agency
  1. Een nooit voorziene krachtproef gaat onder leiding van Frans Janssen van start bij PSV

    Een nooit voorziene kracht­proef gaat onder leiding van Frans Janssen van start bij PSV

    Het hek om het Philips Stadion gaat vanaf dinsdag een aantal weken virtueel open: PSV start om negen uur in de morgen met de verkoop van seizoenkaarten. Een enorme krachtproef voor commercieel directeur Frans Janssen (48) en zijn verkoopteam. De komende periode moet blijken of PSV-supporters gevoelig zijn voor het aanbod dat onder supervisie van Janssen is neergelegd, met drie opties om hun kaart te verlengen.

PSV