‘PSV is favoriet voor deze wedstrijd, daar hoef je niet omheen te draaien’

VIDEOHet duel met Rosenborg moet PSV vanavond eigenlijk wel opnieuw drie punten opleveren, vindt clubwatcher Rik Elfrink. ,,PSV is favoriet voor deze wedstrijd, daar hoef je niet omheen te draaien. Als je kijkt naar de selecties, de mogelijkheden, dan heeft PSV meer in de mars.”

,,Rosenborg had vroeger de naam dat het echt grote tegenstanders kon uitschakelen”, gaat Elfrink verder. ,,Maar de kou valt hier allemaal wel mee nu, het is als een gemiddelde novemberdag. Daar moet je wel tegen kunnen als voetballer.”

Progressie

PSV maakt volgens Elfrink sinds de moeizame overwinning op Haugesund een veel betere indruk. ,,Op alle fronten eigenlijk: Malen is ontploft, Zoet staat veel beter te keepen en ook in de rest van het elftal zie je eigenlijk wel ontwikkeling.” 

Maar PSV moet wel waken voor onderschatting. ,,En Noren kunnen vaak wat stugger voetbal spelen. Van Bommel zei wel dat het een goed voetballende ploeg is en hij drukte PSV niet nadrukkelijk in de favorietenrol, dat is misschien ook wel begrijpelijk, maar op basis van alle verhoudingen is PSV natuurlijk gewoon favoriet.”

Volledig scherm
© BSR Agency
  1. Van Bommel over keuzes bij PSV na interlands: ‘Belangrijkste blijft wat je als trainer op het veld ziet’

    Van Bommel over keuzes bij PSV na interlands: ‘Belang­rijk­ste blijft wat je als trainer op het veld ziet’

    PSV staat voor de belangrijke ontmoeting met FC Utrecht en kan zaterdagavond na de interlandperiode weer aan de bak. Trainer Mark van Bommel gaf eerder aan dat een aantal spelers binnen zijn selectie qua niveau dicht bij elkaar zit en kreeg vrijdag de vraag welke invloed de interlandperiode en de belasting voor spelers (reizen, speeltijd) heeft op de keuzes die hij maakt. ,,Het belangrijkste is altijd wat je op het trainingsveld ziet als de spelers terug zijn”, zei de coach vrijdag in zijn persconferentie.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8742 stemmen