PSV is komend seizoen zakelijk al uitverkocht

VIDEODe net veroverde landstitel legt PSV commercieel geen windeieren. Voor het eerst in vijftien jaar zijn alle businessrooms van de club volledig uitverkocht. Ruim voor aanvang het nieuwe seizoen heeft de club de zogeheten commerciële lounges allemaal al weten te verhuren. Deze voetbaljaargang stonden er per wedstrijd gemiddeld nog vijf leeg.

Volledig scherm
Commercieel directeur Frans Janssen van PSV. © psv

Donderdag werd bekend dat PSV afscheid neemt van sponsor Martin Glas en cateringpartner Maison van den Boer. Laatstgenoemde partij wordt vervangen door Hutten Catering uit Veghel. Glasbedrijf Martin Glas was een van de middelgrote geldschieters en huurde de voormalige 'bouwlounge' in de 'Zuidoost-hoek' van het Philips Stadion. PSV heeft voor deze ruimte een nieuwe sponsor gestrikt, die binnenkort bekend wordt. Het gaat om twee investeerders die een nieuw project starten. Binnenkort gaat PSV ook met huidig kledingsponsor Umbro in gesprek. De intentie is om het bestaande contract te verlengen.

Commercieel zijn er weliswaar behoorlijke veranderingen gaande bij de club (zo vervangt Alfa Romeo bijvoobeeld Mercedes als autosponsor), maar commercieel directeur Frans Janssen is tevreden over de inkomstenstroom. ,,We hebben deze week de begroting voor komend seizoen verhoogd", laat hij weten. PSV haalt komend seizoen meer dan 30 miljoen euro uit sponsoring van bedrijven en een aantal commerciële activiteiten in het stadion. Het gaat om een plus van enkele miljoenen. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. PSV versnelt en vereenvoudigt procedure voor supporters die over de schreef gaan

    PSV versnelt en vereenvou­digt procedure voor supporters die over de schreef gaan

    Supporters van PSV die bij een wedstrijd van de club bij een incident betrokken zijn, weten in de toekomst sneller welke maatregel hen te wachten staat. Dat vloeit voort uit een nieuwe procedure van de zogeheten Gedragscommissie van PSV. Een en ander is gebeurd op advies van PSV Klankbord. Dat is een orgaan dat in contact staat met de clubleiding en waarbinnen supporters hun mening kunnen geven over tal van (stadion)zaken.

PSV