Steven Berghuis
Volledig scherm
Steven Berghuis © Pim Ras Fotografie

PSV is naast Steven Berghuis ook volop bezig met centrale verdediger

PSV wil snel doorpakken op de transfermarkt en wil naast Steven Berghuis ook snel een centrale verdediger aantrekken.

Technisch manager John de Jong van PSV zet momenteel alle zeilen bij op de transfermarkt. Nadat de club gisteren aankoop Olivier Boscagli presenteerde, komt er waarschijnlijk ook snel een verdediger voor de rechterkant van het centrum van de defensie naar PSV. De directie is in gesprek met een beoogde aanwinst, maar moet nog een akkoord met zijn werkgever zien te bereiken en dat kan nog wel een tijdje duren.

PSV laat zich door het ‘nee’ van Feyenoord niet ontmoedigen bij de pogingen om aanvaller Steven Berghuis in te lijven. Zijn komst is topprioriteit op het moment dat Hirving Lozano en Steven Bergwijn vertrekken bij PSV en de Eindhovenaren zijn ook niet bevreesd om door te pakken op het moment dat die twee topspelers nog niet definitief zijn verkocht. Feyenoord zou naar verluidt 15 tot 20 miljoen euro van PSV hopen te ontvangen voor Berghuis, maar kan dat uit het hoofd zetten. Met de nodige toeters en bellen is een prijs van 10 miljoen euro als PSV-bod misschien denkbaar, maar heel veel meer gaat het zeker niet worden. De Rotterdammers willen Berghuis op dit moment niet verkopen, maar de speler en zijn zaakwaarnemer (Mino Raiola) zien een overstap naar PSV zeker zitten. Berghuis heeft nog een contract tot midden 2021 bij Feyenoord en denkt bij PSV een vervolgstap te kunnen zetten.

Bij PSV is er geen angst dat een contractverlenging van Donyell Malen uitblijft en ook die kwestie moet de komende periode met Raiola (makelaar van Malen) afgekaart worden. Het lijkt allemaal snor te zitten en Malen gaat waarschijnlijk binnen niet al te lange termijn tekenen. Over de toekomst van Gastón Pereiro is nog wel twijfel. De club wil hem verkopen, maar heeft geen zicht op de plannen van zijn zaakwaarnemer Paco Casal, die geïnteresseerde clubs als Watford en Spartak Moskou tegen elkaar kan gaan uitspelen. Als Watford de gelukkige nieuwe eigenaar van zijn transferrechten wordt, moet er voor 8 augustus gehandeld worden. In Engeland sluit dan al de transfermarkt.

Nick Viergever
Volledig scherm
Nick Viergever © BSR Agency

PSV