Volledig scherm
Tonny Vilhena en Nicolas Isimat-Mirin (L) tijdens de laatste editie van PSV - Feyenoord. © Pro Shots

PSV is thuis doorgaans
sterk tegen Feyenoord

Waar PSV het in De Kuip meestal moet afleggen tegen Feyenoord, zijn de rollen in het  Philips Stadion doorgaans omgedraaid. 

De Rotterdammers hebben het meestal moeilijk in Eindhoven en moesten de afgelopen 25 eredivisieduels liefst 14 keer de punten aan PSV laten. De ploegen speelde in die serie 3 keer gelijk en 8 keer trok Feyenoord aan het langste eind. 

Bepalend

In de afgelopen vier edities wist Feyenoord twee keer te winnen in het Philips Stadion, waaronder de laatste keer dat beide ploegen in Eindhoven tegenover elkaar stonden. Later bleek die zege enorm bepalend, omdat in Rotterdam het geloof ontstond dat de ploeg kon uitlopen naar een kampioenschap. PSV liep vorig seizoen meteen achter de feiten aan en een nederlaag zou ook nu het geloof in een goede afloop van de competitie reduceren. De ploeg van Phillip Cocu staat dan immers al zes punten achter op de Rotterdammers en blijft dan na vijf duels steken in de middenmoot. 

PSV mist Hirving Lozano, die door een schorsing niet mag spelen. Bij Feyenoord ontbreekt de geblesseerde topscorer Nicolai Jørgensen, maar keert linksback Ridgeciano Haps wel terug in de wedstrijdselectie. 

Een van de meest memorabele onderlinge confrontaties speelde zich af op 17 december 2014, toen PSV in het eigen Philips Stadion met 4-3 won van de Rotterdammers. Bekijk hieronder de beelden.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Steven Bergwijn heeft van 2018 zijn jaar gemaakt en is een vedette in de eredivisie geworden

    Steven Bergwijn heeft van 2018 zijn jaar gemaakt en is een vedette in de eredivisie geworden

    Steven Bergwijn kreeg tot het einde van 2017 regelmatig te horen dat hij veel dreiging had, maar dat het rendement te vaak uitbleef. Dit jaar heeft de aanvaller van PSV op alle fronten enorme progressie geboekt. Met 14 treffers en 13 assists in de eredivisie in 2018 onderstreept hij zijn dadendrang. In seizoen 2018-2019 is hij in zestien duels bij vijftien goals betrokken. Steven Bergwijn is een vedette in de eredivisie geworden.

PSV