Volledig scherm
Tonny Vilhena en Nicolas Isimat-Mirin (L) tijdens de laatste editie van PSV - Feyenoord. © Pro Shots

PSV is thuis doorgaans
sterk tegen Feyenoord

Waar PSV het in De Kuip meestal moet afleggen tegen Feyenoord, zijn de rollen in het  Philips Stadion doorgaans omgedraaid. 

De Rotterdammers hebben het meestal moeilijk in Eindhoven en moesten de afgelopen 25 eredivisieduels liefst 14 keer de punten aan PSV laten. De ploegen speelde in die serie 3 keer gelijk en 8 keer trok Feyenoord aan het langste eind. 

Bepalend

In de afgelopen vier edities wist Feyenoord twee keer te winnen in het Philips Stadion, waaronder de laatste keer dat beide ploegen in Eindhoven tegenover elkaar stonden. Later bleek die zege enorm bepalend, omdat in Rotterdam het geloof ontstond dat de ploeg kon uitlopen naar een kampioenschap. PSV liep vorig seizoen meteen achter de feiten aan en een nederlaag zou ook nu het geloof in een goede afloop van de competitie reduceren. De ploeg van Phillip Cocu staat dan immers al zes punten achter op de Rotterdammers en blijft dan na vijf duels steken in de middenmoot. 

PSV mist Hirving Lozano, die door een schorsing niet mag spelen. Bij Feyenoord ontbreekt de geblesseerde topscorer Nicolai Jørgensen, maar keert linksback Ridgeciano Haps wel terug in de wedstrijdselectie. 

Een van de meest memorabele onderlinge confrontaties speelde zich af op 17 december 2014, toen PSV in het eigen Philips Stadion met 4-3 won van de Rotterdammers. Bekijk hieronder de beelden.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Van Bommel - Hofland: broederstrijd bij de club waar het begon
    PREMIUM

    Van Bommel - Hofland: broeder­strijd bij de club waar het begon

    Vlakbij de gastenkleedkamer in het stadion van Fortuna Sittard hangt een reusachtige afbeelding van Mark van Bommel. Naast hem in de catacomben siert een portret van Kevin Hofland de muur, de man die momenteel als assistent-coach een prominente rol vervult bij de nieuwkomer in de eredivisie. De wand typeert de sentimenten bij Fortuna Sittard-PSV van vanavond, gisteren door Van Bommel al als ‘broedertwist’ omschreven. ,,Ik heb dertien jaar bij Fortuna gespeeld, vanaf mijn negende”, zo begon de coach van PSV gisteren. ,,Op school en op straat leerden jongens van mijn leeftijd heel veel dingen die ik hier heb geleerd.”

PSV