Volledig scherm
Tonny Vilhena en Nicolas Isimat-Mirin (L) tijdens de laatste editie van PSV - Feyenoord. © Pro Shots

PSV is thuis doorgaans
sterk tegen Feyenoord

Waar PSV het in De Kuip meestal moet afleggen tegen Feyenoord, zijn de rollen in het  Philips Stadion doorgaans omgedraaid. 

De Rotterdammers hebben het meestal moeilijk in Eindhoven en moesten de afgelopen 25 eredivisieduels liefst 14 keer de punten aan PSV laten. De ploegen speelde in die serie 3 keer gelijk en 8 keer trok Feyenoord aan het langste eind. 

Bepalend

In de afgelopen vier edities wist Feyenoord twee keer te winnen in het Philips Stadion, waaronder de laatste keer dat beide ploegen in Eindhoven tegenover elkaar stonden. Later bleek die zege enorm bepalend, omdat in Rotterdam het geloof ontstond dat de ploeg kon uitlopen naar een kampioenschap. PSV liep vorig seizoen meteen achter de feiten aan en een nederlaag zou ook nu het geloof in een goede afloop van de competitie reduceren. De ploeg van Phillip Cocu staat dan immers al zes punten achter op de Rotterdammers en blijft dan na vijf duels steken in de middenmoot. 

PSV mist Hirving Lozano, die door een schorsing niet mag spelen. Bij Feyenoord ontbreekt de geblesseerde topscorer Nicolai Jørgensen, maar keert linksback Ridgeciano Haps wel terug in de wedstrijdselectie. 

Een van de meest memorabele onderlinge confrontaties speelde zich af op 17 december 2014, toen PSV in het eigen Philips Stadion met 4-3 won van de Rotterdammers. Bekijk hieronder de beelden.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Eindhovens 'Chucky en Guti'-shirt valt goed in de smaak in Mexico

    Eindhovens 'Chucky en Gu­ti'-shirt valt goed in de smaak in Mexico

    De Japanse serie Dragon Ball Z was een inspiratie voor Hirving Lozano en Érick Gutiérrez, tijdens hun recente galavoorstelling met PSV bij ADO Den Haag. De ruime 0-7 zege en vooral het gebaar waarmee Lozano en Gutiérrez na een schitterende goal hun vriendschap vierden, sprak tot de verbeelding. Het was voor de momenteel in Eindhoven woonachtige studente Laura Zonnenberg op haar beurt een inspiratie om een shirt te ontwerpen.

PSV

poll

Heeft Oranje in PSV'er Denzel Dumfries de vaste rechtsback voor de toekomst gevonden?

Heeft Oranje in PSV'er Denzel Dumfries de vaste rechtsback voor de toekomst gevonden?

  • Ja (93%)
  • Nee (7%)
214 stemmen