Volledig scherm
PREMIUM
Een spaarzaam hoogtepunt in de recente Europa League-geschiedenis van PSV: door een doelpunt van Jeremain Lens tegen Glasgow Rangers wordt in 2011 de kwartfinale bereikt. © AFP

PSV is toe aan nieuw succes in Europa League

Ondanks de uitschakeling tegen FC Basel heeft PSV nog alle kans om er een mooi internationaal jaar van te maken. FK Haugesund mag stoute plannen in de Europa League niet verstoren vanavond.

Het logo van de Europa League hing bijna alle PSV’ers in 2015 de keel uit. Hoe was de teneur toen ook alweer? Fysiek waren het volgens velen slopende wedstrijden om vijf over negen op donderdagavond, in combinatie met verre reizen naar sportief amper aansprekende oorden en lage verdiensten. Er was gevoelsmatig soms weinig animo voor de duels, terwijl door PSV wel volop – maar vergeefs – werd gejaagd op de landstitel.

  1. Van Bommel looft Ihattaren: ‘Doe het maar eens, op die leeftijd’

    Van Bommel looft Ihattaren: ‘Doe het maar eens, op die leeftijd’

    Wat was tijdens het gewonnen duel met Sporting Portugal (3-2) het mooiste moment, donderdagavond voor PSV-trainer Mark van Bommel? ,,De drie punten en wat er in de 43ste minuut gebeurde”, gaf hij aan tijdens zijn persconferentie na afloop. De supporters van PSV klapten uit respect voor de deze week overleden Fernando Ricksen. Van Bommel was daardoor geraakt. ,,Het publiek is trouw en ziet zulke momenten ook gebeuren in het voetbal. Ze tonen hun medeleven.”

PSV