Volledig scherm
PREMIUM
Mark van Bommel © BSR Agency

PSV kan eredivisie helpen tegen Linz in vorm

Naast de clubstrijd tussen PSV en LASK Linz biedt het Europa League-duel een kans om Oostenrijk voorlopig af te schudden op de UEFA-lijst.

Wat PSV in de zomer niet lukte, bleek voor de tegenstander van morgenavond wel een haalbare zaak. Alleen al omdat LASK Linz in augustus wél over FC Basel heen sprong en de play-offs van de Champions League bereikte, nemen de Eindhovenaren het duel met de Oostenrijkse nummer twee ongetwijfeld uiterst serieus. Behoudens de play-off-premie van 5 miljoen euro hield LASK niets over aan het succes tegen de Zwitserse bedwingers van PSV: Club Brugge versperde het team de weg naar de groepsfase van de Champions League. Het lot verbond LASK en het team van Mark van Bommel daarna een treetje lager alsnog aan elkaar.

  1. PSV schiet op korte termijn niets op met het wegsturen van de directie
    PREMIUM
    Analyse & Poll

    PSV schiet op korte termijn niets op met het wegsturen van de directie

    Het is ongekend onrustig bij PSV. Een zondag met on-Eindhovense taferelen zal deze week nog een tijd nadreunen in het Philips Stadion. Door de verslechterde resultaten en het eerdere ontslag van clubicoon en trainer Mark van Bommel is de druk op de directie van PSV nóg groter geworden. Supporters riepen in en na het thuisduel met FC Twente opnieuw om het vertrek van technisch manager John de Jong en ook algemeen directeur Toon Gerbrands moest er weer aan geloven.

PSV