Volledig scherm
Zakaria Labyad nog in dienst van PSV. In 2012 verhuisde hij naar Sporting Portugal, daarna speelde hij nog een jaar op huurbasis bij Vitesse en verruilde hij Sporting voor FC Utrecht. Nu gaat hij naar Ajax. © Pim Ras Fotografie

PSV kan factuur indienen bij FC Utrecht na transfer Zakaria Labyad naar Ajax

PSV krijgt 3,5 procent van de transfersom die Ajax en FC Utrecht hebben afgesproken bij de overgang van Zakaria Labyad naar Amsterdam. Dat vloeit voort uit KNVB-regels over de nationale opleidings- en solidariteitsvergoeding. 

Hij verhuist voor vier jaar naar de nummer twee van de eredivisie, zo meldde De Telegraaf woensdagmorgen. Daarmee zou een transfersom van ongeveer 7 miljoen euro gemoeid zijn, inclusief een aantal bonussen. 

Als Labyad inderdaad 7 miljoen euro opbrengt, heeft PSV recht op een kleine 250.000 euro, zo bevestigt 'voetbaladvocaat' Christian Visser. Hij is gespecialiseerd in de regels van de KNVB op dit gebied. 

De 25-jarige middenvelder speelde tussen zijn elfde en negentiende bij PSV. In Nederland kwam hij ook nog een jaar op huurbasis uit voor Vitesse, nadat hij in 2012 vertrok naar Sporting Portugal. In Lissabon slaagde hij niet, waarna hij bij FC Utrecht zijn carrière nieuw leven inblies. PSV kreeg in 2012 ongeveer een miljoen euro voor Labyad, nadat er een conflict ontstond over zijn contract. Hij stelde transfervrij te zijn, waar PSV meende dat er nog een geldige optie bestond om zijn contract te verlengen. 

Naast PSV heeft ook de Utrechtse amateurclub Elinkwijk recht op geld naar aanleiding van de aanstaande transfer van Labyad. Het gaat om 0,25 procent van de totale som, dus vermoedelijk ongeveer 17.500 euro. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV