Volledig scherm
Joshua Brenet in de wedstrijd tegen FC Twente. © ANP Pro Shots

PSV kan tal van keuzes maken in topper

EINDHOVEN - Als er voor de topper tussen Ajax en PSV van zondagmiddag een ding opvalt, is dat trainer Phillip Cocu ineens weer tal van keuzes heeft. Zo kan hij bijvoorbeeld beschikken over Jetro Willems en Joshua Brenet.

Wie hij opstelt? Het lijkt logisch dat Brenet na zijn goede optredens voorlopig de voorkeur houdt. Daniel Schwaab of Nicolas Isimat-Mirin? Ook zo'n lastige keuze. Schwaab is iets meer de voetballende verdediger, Isimat iets meer de keiharde mandekker. Aan dat laatste zal PSV bij Ajax meer behoefte hebben dan in een thuisduel met Go Ahead Eagles.

Met de terugkeer van Guardado neemt het voetballend vermogen in de ploeg toe. Start de Mexicaan in de basis, dan betekent dat normaal gesproken dat Bart Ramselaar en Davy Pröpper op het middenveld een stapje naar voren kunnen doen en Siem de Jong reserve is. Voorin zal Luuk de Jong normaliter gewoon starten. Luciano Narsingh en Gastón Pereiro zullen hem vermoedelijk flankeren. Of Cocu moet het nog anders zien. Met Oleksandr Zinchenko heeft hij bijvoorbeeld nog een troef in handen, die ook gevaar kan stichten in de Arena. Dat geldt ook voor Steven Bergwijn, die vorige week tegen Go Ahead Eagles goed inviel.

Voor Guardado zou Jorrit Hendrix kunnen invallen. Ook hij is na een lange blessureperiode weer fit en inzetbaar. Door alle keuzes kan Cocu tijdens het duel van alles omzetten, mocht het niet lopen. Alleen Jürgen Locadia is er bij PSV niet bij.

PSV