Volledig scherm
PREMIUM
De meeste PSV'ers waren gematigd tevreden na de 2-2 in Utrecht. © Pim Ras Fotografie

PSV kan wel vooruit met ‘ploeterpunt’

PSV profiteerde maar gedeeltelijk van de uitglijder van Ajax in Almelo. De ploeg raapte zich na een inspiratieloze en slechte eerste helft bij elkaar en knokte zich naar een punt, waarmee PSV wel vooruit kan. 

Mark van Bommel deed na een tumultueuze strijd in stadion Galgenwaard erg zijn best om uit te stralen dat PSV een punt had gewonnen. De trainer zag zijn ploeg na een door overvloedige regenval mannelijke pot tegen FC Utrecht terugkomen. Een door velen al verloren gewaand duel. PSV zat een helft lang op een dood spoor, liep tegen een 2-0 achterstand aan en verdiende toch nog een punt na een tweede helft met meer druk vanaf de zijkanten. 

  1. Aline Zeler: ‘PSV, Ajax en Twente halen hetzelfde niveau’
    Ontknoping eredivisie vrouwen

    Aline Zeler: ‘PSV, Ajax en Twente halen hetzelfde niveau’

    Voor het eerst sinds PSV in de zomer van 2012 in het vrouwenvoetbal stapte, vecht de club tot het einde mee om de landstitel. Door de gemaakte stap in de professionalisering en een selectie die ook de komende jaren competitief lijkt, mag het seizoen hoe dan ook als geslaagd betiteld worden. Al zal het bij puntverlies vrijdagavond tegen FC Twente (19.30 uur in Eindhoven) voelen alsof de titel vliegensvlug door de vingers is geglipt.

PSV