Volledig scherm
PSV bleef al 47 duels op zaterdag ongeslagen. © ANP

PSV kan 'zaterdagrecord' verder uitbreiden tegen Willem II

PSV bleef de afgelopen 47 duels op zaterdagavond ongeslagen in de eredivisie en kan die reeks zaterdag nog verder uitbreiden. Het is een record in de geschiedenis van de nationale competitie, waarin PSV momenteel met een straatlengte (10 punten) voorsprong leidt. 

Het 'zaterdagrecord' is een van de opvallende statistieken rondom het duel tussen PSV en de Tilburgers. Bij winst komt PSV op 71 punten en dat aantal haalde PSV na 27 duels alleen in seizoen 1985-1986 (72 punten). 

De club mist topscorer HIrving Lozano en middenvelder Jorrit Hendrix wegens een schorsing. Ook nieuweling Maxi Romero is nog niet inzetbaar. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. PSV is de productiefste ploeg van heel Europa

    PSV is de productief­ste ploeg van heel Europa

    PSV is op dit moment de meest productieve ploeg van heel Europa in de nationale competities. Na vijftien speelrondes heeft de ploeg van Mark van Bommel 53 keer gescoord. Dat is weliswaar net zoveel als Young Boys in Zwitserland, maar die ploeg was al 17 keer in competitieverband actief. Ook Rode Ster Belgrado kwam in Servië tot 53 goals, in 20 competitieduels. Maribor kwam in Slovenië tot 55 treffers, maar had daar 19 duels voor nodig. Het gemiddelde ligt dus onder de 3 goals per duel.

PSV