Gutiérrez met de 5-0.
Volledig scherm
Gutiérrez met de 5-0. © Marcel van Dorst
6
EINDE
0
  • Gastón Pereiro 12' 42'
  • Luuk de Jong 29' 36'
  • Érick Gutiérrez 79'
  • Hirving Lozano 88'

PSV kan zich heerlijk uitleven tegen FC Emmen, record voor Van Bommel

NabeschouwingPSV is ook na negen wedstrijden nog altijd foutloos in de eredivisie. De Eindhovenaren walsten in eigen huis al voor rust over het bijzonder matige FC Emmen heen. Het werd uiteindelijk 6-0.

PSV kende een zorgeloze avond in het Philips Stadion. Al na 12 minuten was het 1-0 nadat Steven Bergwijn het overzicht hield en Gastón Pereiro bediende. Niet veel later kwam PSV nog wel goed weg, nadat Jorrit Hendrix – met al een gele kaart op zak – een stevige overtreding maakte. Bas Nijhuis hield zijn kaarten op zak, Hendrix werd in de rust uit voorzorg gewisseld voor Érick Gutiérrez.

PSV-trainer Mark van Bommel kon zich dat ook permitteren, omdat PSV al voor rust korte metten had gemaakt met het naïef spelende FC Emmen. Na een halfuur kopte Luuk de Jong raak na een voorzet van Hirving Lozano, in de 39ste minuut deed de PSV-spits dat uit een corner van de Mexicaan nog eens dunnetjes over. Weer een paar minuten later werd het ook nog 4-0, nu scoorde Pereiro na een assist van Denzel Dumfries De Uruguayaan staat nu op zeven competitiegoals, De Jong op acht.

Prima generale

Na rust nam PSV duidelijk gas terug, ook met het oog op de belangrijke Champions League-wedstrijd van woensdag tegen Tottenham Hotspur. En FC Emmen gooide de boel – in tegenstelling tot in de eerste helft – wél dicht. Zodoende gebeurde er lange tijd weinig, alleen linksback Angelino stal zo af en toe nog de show. Gutiérrez kreeg het publiek in de slotfase nog wel op de banken door de bal uit de kluts hard en hoog in het doel te schieten 5-0. Even later bepaalde Lozano de eindstand met een bekeken schot op 6-0. PSV kende zo een uitstekende generale voor het duel met Tottenham Hotspur. 

Coach Mark van Bommel boekte zijn negende zege op rij als beginnend PSV-coach. Dat is een clubrecord. Eric Gerets kwam in het seizoen 1999-2000 tot acht zeges op rij, maar speelde gelijk in de negende speelronde.

PSV