Ernest Faber heeft het stuur in handen gekregen bij PSV.
Volledig scherm
PREMIUM
Ernest Faber heeft het stuur in handen gekregen bij PSV. © BSR Agency

PSV kan zich na moment van bezinning op herstelplan storten

Bij PSV smeulde de brand van de laatste weken op de tribunes zaterdag nog even na. Door de zege op PEC kan trainer Ernest Faber verder werken aan een klimaat waarin PSV zich kan herpakken.

Voor de situatie waarin PSV de afgelopen week zat, bestaat geen enkel boek of een handleiding. De grootste sportieve crisis sinds het aantreden van directeur Toon Gerbrands in juli 2014 sloeg intern diepe wonden en heeft van alle PSV’ers veel gevergd. ,,We kunnen nu even genieten en ontstressen”, sprak de nieuwe trainer Ernest Faber even veelbetekenend als treffend na een 4-1 zege op PEC Zwolle.

  1. PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    De transfer van Steven Bergwijn van PSV naar Tottenham Hotspur deed afgelopen januari veel stof opwaaien. De aanvaller was al naar Londen vertrokken voor de laatste handtekening was gezet en schermde met toestemming van PSV’s interim-coach Ernest Faber, maar de directie van PSV had die niet gegeven. Na een uiterst pover optreden in een bekerduel met NAC deed hij niet meer mee in de competitiewedstrijd tegen FC Twente. De overgang naar Engeland kwam alsnog snel rond.

PSV