Volledig scherm
© BSR/SOCCRATES

PSV krijgt hoofdpijn van vraagprijs voor Doan

Na Ritsu Doan heeft nu de leiding van PSV hoofdpijn gekregen, na het horen van de vraagprijs voor de Japanner.

PSV wil op korte termijn Ritsu Doan (21) overnemen van FC Groningen, maar is zich een hoedje geschrokken van de vraagprijs voor de Japanner. De club uit het noorden zit niet hoog in de boom, maar zweeft zelfs een stukje daarboven, zo is de gedachte aan de Eindhovense Frederiklaan. Doan zelf wil dolgraag naar PSV en doet er alles aan om een transfer te forceren. Afgelopen weekend haakte hij in Den Haag vlak voor het duel tussen AZ en FC Groningen af met hoofdpijn en was hij niet in staat om te voetballen.

Vorig jaar zag Doan een transfer naar CSKA Moskou mislukken, omdat FC Groningen hem niet voor 8,5 miljoen euro wilde laten gaan. Daarbij zou Doan door voormalig FC Groningen-boegbeeld Hans Nijland de belofte zijn gedaan dat hij een volgende keer wel aan de beurt zou komen. Nu is PSV concreet voor hem in de markt en in eerste instantie heeft de nieuwe leiding van FC Groningen, onder aanvoering van technisch directeur Mark-Jan Fledderus, besloten om veertien miljoen euro voor hem te vragen.

Te veel dollartekens

Bij PSV vraagt men zich af of de leiding in Noord-Nederland niet te veel dollartekens in de ogen heeft gekregen, nu PSV net Hirving Lozano voor ongeveer 40 miljoen euro heeft verkocht en AZ voor Guus Til 18 miljoen euro kreeg. Voor een soortgelijke binnenlandse transfer (Davy Pröpper en Bart Ramselaar naar PSV) als de mogelijke verplaatsing van Doan werd een paar jaar geleden nog vier à vijf miljoen euro betaald.

In Eindhoven leeft het besef dat de prijzen omhoog zijn gegaan, dat het einde van de transfermarkt nadert en dat dat voor FC Groningen reden kan zijn om een extraatje te vragen. Toch vindt men Doan bij lange na geen veertien miljoen euro waard. PSV hield er wel rekening mee dat de Japanner een miljoen of acht zou kosten, met wellicht enige opslag vanwege een late transfer. Laten de noorderlingen geen veer, dan schakelt PSV op de transfermarkt door en komen alternatieven in beeld.

Wat dun

PSV denkt Doan nodig te hebben omdat de selectie op de plek waar hij excelleert wat dun is. Mede door blessures van Gastón Pereiro en Sam Lammers zijn twee alternatieven voor de positie van meest aanvallende middenvelder weggevallen. Eerder had de club Steven Berghuis op het oog en hij had ook belangstelling om naar PSV te komen, maar Feyenoord wilde hem niet laten gaan voor de prijs die technisch manager John de Jong in gedachten had.

Bekijk hieronder de aflevering van ‘Clubwatchers’ van deze week.

PSV