Volledig scherm
Jeroen Zoet snapt er niks van. © ANP Pro Shots

PSV krijgt kiezelharde dreun in Tilburg en blameert zich

NabeschouwingPSV is op bezoek bij Willem II totaal onverwacht tegen een forse nederlaag aangelopen. De ploeg leed een 5-0 nederlaag en dat was niet eens onverdiend. Door de zeperd heeft PSV concurrent Ajax de kans gegeven om weer in te lopen tot een achterstand van zeven punten.

PSV begon zaterdagavond al matig aan de wedstrijd en kreeg geen grip op de Tilburgers. Er waren een paar schietkansen, maar PSV was daarbij onzorgvuldig en moest ook zelf een paar tegenstoten incasseren.

Na een eerste waarschuwing was Ben Rienstra in de eerste helft succesvol in een omschakeling. Hij kreeg de ruimte om aan de bal te komen en wist Jeroen Zoet te kloppen. PSV probeerde het daarna wel, maar het lukte niet om te scoren. De grootste kans was voor Gastón Pereiro, die de 1-1 op de voeten had maar kort voor rust keeper Mattijs Branderhorst in de weg zag staan.

Slap

Na rust bakte PSV er op de openingsfase na niets meer van en moest de ploeg in korte tijd drie goals incasseren. Fran Sol kon aanleggen voor de 2-0, nadat niemand bij PSV ingreep en Pereiro slap verdedigde. Via twee strafschoppen en nog een goal liep Willem II zelfs uit naar 5-0. Derrick Luckassen kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV