Volledig scherm
Phillip Cocu. © Irene Wouters

PSV krijgt na Europese duels vijf thuiswedstrijden van KNVB (video)

EINDHOVEN - Het nieuwe competitieschema voor eredivisieseizoen 2016-2017 pakt voor PSV op papier niet ongunstig uit. De ploeg van coach Phillip Cocu kreeg van de KNVB vijf thuiswedstrijden toebedeeld na de zes groepsduels in de Champions League. Daarbij zit wel eenmaal de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Eenmaal moet PSV uit na een Europees duel, naar sc Heerenveen. In de duels voorafgaand aan de Champions League-wedstrijden speelt PSV ook nog twee keer thuis (tegen NEC en Heracles) en vier keer uit (bij Vitesse, Excelsior, Roda JC en Willem II).

PSV start de competitie op 6 augustus tegen FC Utrecht. Opvallend is dat de ploeg Ajax pas in speelronde 17 en 32 ontmoet. Vorig seizoen waren PSV en Ajax in een nek-aan-nek-race verwikkeld en leek de overwinning van de Amsterdammers in Eindhoven (in speelronde 28) de beslissing te brengen. Op de slotdag pakte PSV toen alsnog de titel. Opvallend is ook dat PSV tussen 18 september en 18 december alle wedstrijden op zaterdag speelt. De ploeg speelt dan 10x op rij op de zaterdagavond. In totaal speelt PSV volgens de nieuwe competitie-opzet komend seizoen 22 keer op zaterdag, 11 keer op zondag en eenmaal op donderdag. Op 6 april is PSV aan de beurt voor een midweekse speelronde, bij ofwel De Graafschap of FC Twente.

Het nieuwe competitieschema voor eredivisieseizoen 2016-2017 pakt voor PSV op papier niet ongunstig uit. De ploeg van coach Phillip Cocu kreeg van de KNVB vijf thuiswedstrijden toebedeeld na de zes groepsduels in de Champions League.

PSV

poll

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

  • Ja (39%)
  • Nee (11%)
  • Te vroeg om te zeggen (50%)
192 stemmen