Volledig scherm
Frenkie de Jong kan het niet geloven dat Ajax op achterstand is gekomen in Almelo. © VI Images

PSV krijgt na miskleun van Ajax de kans om nog verder uit te lopen

PSV krijgt zondag een grote kans om de sollicitatie naar de vijfentwintigste landstitel kracht bij te zetten. Ajax ging zaterdagavond in Almelo de mist in tegen Heracles (1-0 verlies) en dat betekent dat de Eindhovenaren uit kunnen lopen naar een voorsprong van liefst acht punten. 

PSV moet dan wel winnen van FC Utrecht en kan dat waarschijnlijk gewoon gaan proberen met Steven Bergwijn en Hirving Lozano bij de wedstrijdselectie. De ploeg van Mark van Bommel leek na de winterstop slechte zaken te gaan doen na een gelijkspel tegen FC Emmen (2-2). Ajax kon op gelijke hoogte komen, liet dat na en heeft inmiddels acht verliespunten meer dan PSV. 

Bij Heracles speelde oud-PSV’er Joey Konings een uur mee. Net als in de jeugdopleiding bij PSV zorgde Konings met zijn opportunistische spel voor leven in de brouwerij bij de Almeloërs. 

Na deze speelronde zijn er nog 13 speelrondes af te werken. PSV reist in een van die rondes nog naar Ajax. 

  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.

PSV