Volledig scherm
Maxi Romero. © BSR/SOCCRATES

PSV laat Romero op huurbasis naar Vélez Sarsfield terugkeren

PSV verhuurt de 20-jarige spits Maximiliano Romero zonder koopoptie aan Vélez Sarsfield. Hij gaat een jaar voetballen in de hoogste Argentijnse afdeling, in de hoop dat hij in zijn thuisland weer zijn niveau van 2017 kan bereiken. 

PSV en Vélez werken momenteel de afspraken over de verhuur nog wel uit. Technisch manager John de Jong van PSV probeert de deal op korte termijn af te ronden. De verwachting is dat er binnen afzienbare termijn een bevestiging door de clubs volgt. 

Voor Romero is het de gewenste oplossing voor komend seizoen, omdat hij bij PSV niet direct het perspectief had dat hij veel speeltijd bij de A-ploeg zou krijgen. De jonge Argentijn had veel pech in Eindhoven en kende telkens fysieke terugslagen. 

  1. PSV-talenten tonen zich in oefencampagne met A-selectie

    PS­V-talenten tonen zich in oefencam­pag­ne met A-selectie

    De basisploeg van PSV effende vrijdagavond de weg naar de zege, maar in de eindfase maakten ook de elf (jonge) spelers daarachter een goede indruk tegen Aris Saloniki. Niet alleen de wederom scorende Joël Piroe liet zien in de toekomst een rol bij PSV te kunnen gaan spelen, maar ook bijvoorbeeld centrale verdediger Jordan Teze en de creatieve Mohamed Ihattaren en Zakaria Aboukhlal. De laatste twee spelers bereidden de goal van Piroe voor. Cody Gakpo viel eveneens in positieve zin op.

PSV