Gaston Pereiro kan niet gevaarlijk worden tegen FC Twente.
Volledig scherm
Gaston Pereiro kan niet gevaarlijk worden tegen FC Twente. © BSR Agency
1
EINDE
1
  • Keito Nakamura 8'
  • Denzel Dumfries 65'

PSV levert direct punten in na bezoek aan promovendus FC Twente

Na Ajax heeft ook PSV twee punten verspeeld in de eerste eredivisiewedstrijd van het seizoen. Tegen promovendus FC Twente bleef de ploeg van Mark van Bommel steken op 1-1. PSV verspeelde in de laatste zeven van tien uitwedstrijden in de nationale competitie punten.

Voor de derde keer in drie wedstrijden kwam PSV binnen tien minuten op achterstand. Jeroen Zoet kon niet reddend optreden nadat Keito Nakamura van buiten de zestien uithaalde en moest opnieuw vissen. De goalie zag er misschien niet heel goed uit, maar het moet gezegd dat er door zijn collega’s ook te weinig defensieve druk werd gezet op Nakamura.

PSV had weliswaar een overwicht, maar FC Twente bleef loeren op kansen. In het tweede deel van de eerste helft moesten de Tukkers al terug, maar was PSV onzorgvuldig bij de spaarzame hoeveelheid kansen die er kwamen. Onder anderen Donyell Malen en Denzel Dumfries kregen mogelijkheden, maar scoorden niet.

Na rust had PSV ook snel het heft in handen, maar was er aanvankelijk opnieuw geen kansensalvo. Steven Bergwijn kreeg een aardige mogelijkheid om uit te halen, maar Joël Drommel redde goed. De druk werd voor FC Twente onhoudbaar en uit een voorzet van Cody Gakpo kon Denzel Dumfries de 1-1 aantekenen. Het leek de opmaat naar meer, maar PSV benutte de kansen niet en ook FC Twente kon er nog een paar keer gevaarlijk uitkomen. De Eindhovenaren konden te weinig creëren uit het overwicht en verspelen daardoor direct punten. Vorig seizoen gebeurde dat pas in de veertiende competitiewedstrijd in de eredivisie.

Opvallend was dat bij PSV aanvaller Hirving Lozano niet in actie kwam. Hij zat wel op de bank, maar maakte geen minuten. De Mexicaan is pas recent teruggekeerd van een blessure en wordt al weken gekoppeld aan een transfer naar Napoli.

  1. PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    De transfer van Steven Bergwijn van PSV naar Tottenham Hotspur deed afgelopen januari veel stof opwaaien. De aanvaller was al naar Londen vertrokken voor de laatste handtekening was gezet en schermde met toestemming van PSV’s interim-coach Ernest Faber, maar de directie van PSV had die niet gegeven. Na een uiterst pover optreden in een bekerduel met NAC deed hij niet meer mee in de competitiewedstrijd tegen FC Twente. De overgang naar Engeland kwam alsnog snel rond.

PSV