Cyril Ngonge, na een goal voor Jong PSV.
Volledig scherm
Cyril Ngonge, na een goal voor Jong PSV. © BSR Agency

PSV licht optie tot koop op topscorer Cyril Ngonge van Jong PSV niet

PSV heeft de optie tot koop op Cyril Ngonge (19) niet gelicht. Hij werd afgelopen seizoen gehuurd van Club Brugge en kon voor 750.000 euro worden overgenomen. Zijn management bevestigt dat PSV de mogelijkheid op een definitieve overgang heeft laten passeren. 

Ngonge stelde met 7 goals voor Jong PSV in de eerste divisie niet teleur en werd topscorer van de beloftenploeg in het afgelopen seizoen. Het was echter niet genoeg om een plek in het eerste elftal af te dwingen. De aanvaller heeft al Champions League-ervaring en was bij Jong PSV een van de weinige spelers die soms het verschil kon maken. Daarin was hij echter niet stabiel genoeg om verder te geraken. 

Ngonge schopte het nog wel tot een selectieplek bij de A-ploeg, maar zijn officiële debuut voor PSV wist hij niet te maken. Voorlopig blijft hij wel nog gewoon trainen bij  PSV, bij het beloftenteam onder leiding van coach Peter Uneken. Daar doet Ngonge het seizoen uitgeleide. Het management van de Belg geeft aan dat meerdere clubs geïnformeerd hebben bij hem en dat Ngonge een volgende stap kan maken. 

  1. Een nooit voorziene krachtproef gaat onder leiding van Frans Janssen van start bij PSV

    Een nooit voorziene kracht­proef gaat onder leiding van Frans Janssen van start bij PSV

    Het hek om het Philips Stadion gaat vanaf dinsdag een aantal weken virtueel open: PSV start om negen uur in de morgen met de verkoop van seizoenkaarten. Een enorme krachtproef voor commercieel directeur Frans Janssen (48) en zijn verkoopteam. De komende periode moet blijken of PSV-supporters gevoelig zijn voor het aanbod dat onder supervisie van Janssen is neergelegd, met drie opties om hun kaart te verlengen.

PSV