Volledig scherm
© BSR/SOCCRATES

PSV loot FC Basel in voorronde Champions League en speelt eerst thuis

PSV speelt in de tweede voorronde van de Champions League tegen FC Basel. Dat heeft loting woensdagmiddag uitgewezen. Het heenduel in die voorronde is op 23 of 24 juli en de return een week later. PSV speelt eerst thuis. 

PSV kon slechts twee ploegen loten, FC Basel en Olympiakos Piraeus. De Grieken spelen in de tweede voorronde tegen Viktoria Plzen, net als PSV een ongeplaatste ploeg.

FC Basel werd afgelopen seizoen tweede in de competitie, PSV eindigde op diezelfde plek in de eredivisie. In de Zwitserse ploeg speelt spits Ricky van Wolfswinkel, die afgelopen seizoen 13 keer scoorde in 32 competitiewedstrijden.

  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.

PSV