Volledig scherm
© BSR/SOCCRATES

PSV loot FC Basel in voorronde Champions League en speelt eerst thuis

PSV speelt in de tweede voorronde van de Champions League tegen FC Basel. Dat heeft loting woensdagmiddag uitgewezen. Het heenduel in die voorronde is op 23 of 24 juli en de return een week later. PSV speelt eerst thuis. 

PSV kon slechts twee ploegen loten, FC Basel en Olympiakos Piraeus. De Grieken spelen in de tweede voorronde tegen Viktoria Plzen, net als PSV een ongeplaatste ploeg.

FC Basel werd afgelopen seizoen tweede in de competitie, PSV eindigde op diezelfde plek in de eredivisie. In de Zwitserse ploeg speelt spits Ricky van Wolfswinkel, die afgelopen seizoen 13 keer scoorde in 32 competitiewedstrijden.

  1. Van Bommel: ‘LASK geeft honderd procent, zonder als een kip zonder kop rond te rennen’

    Van Bommel: ‘LASK geeft honderd procent, zonder als een kip zonder kop rond te rennen’

    Mark van Bommel treft door het duel met LASK Linz morgen een oude bekende. Trainer Valerién Ismaël was zijn collega bij Bayern München, waar hij goed met de 44-jarige Fransman kon opschieten. De PSV-oefenmeester ziet in LASK een ploeg die altijd honderd procent geeft, maar wel met een plan. ,,Een team met een andere speelwijze dan vaak gebruikelijk, maar ze lopen zeker niet als kippen zonder kop op het veld”, aldus Van Bommel daags voor de wedstrijd tijdens een persconferentie.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen