Volledig scherm
PREMIUM
Mohamed Ihattaren, Armindo Bruma en Konstantinos Mitroglou vieren de 1-3. © BSR Agency

PSV maakt iets van helemaal niets, Mitroglou voorlopig perfect ‘Plan-B’

PSV denderde zondagavond in de tweede helft over RKC heen en won na meer dan een uur zwoegen alsnog ruim: 1-3. ‘Mitrogol’ was weer belangrijk.

Van helemaal niets toch iets maken, is ook in de voetballerij een kunst op zich. PSV lijkt deze gave bijna tot in de perfectie te beheersen. Meer dan een helft leek het in Waalwijk zondag de verkeerde kant op te gaan met de Eindhovenaren, die na rust voor de derde wedstrijd op rij razendsnel wegliepen bij de tegenstander en drie keer scoorden binnen een kwartier. Een wissel van aanvoerder Pablo Rosario en een meer offensieve speelwijze met de Griek Konstantinos Mitroglou aan boord was cruciaal voor de kentering bij PSV.

  1. Van Bommel looft Ihattaren: ‘Doe het maar eens, op die leeftijd’

    Van Bommel looft Ihattaren: ‘Doe het maar eens, op die leeftijd’

    Wat was tijdens het gewonnen duel met Sporting Portugal (3-2) het mooiste moment, donderdagavond voor PSV-trainer Mark van Bommel? ,,De drie punten en wat er in de 43ste minuut gebeurde”, gaf hij aan tijdens zijn persconferentie na afloop. De supporters van PSV klapten uit respect voor de deze week overleden Fernando Ricksen. Van Bommel was daardoor geraakt. ,,Het publiek is trouw en ziet zulke momenten ook gebeuren in het voetbal. Ze tonen hun medeleven.”

PSV