Volledig scherm
Bij PSV is het wachten nog op Marco van Ginkel. © Joep Leenen/Pro Shots

PSV maakt in onstuimig Verbier nieuwe start

VERBIER - Liefst 27 PSV'ers strijden de komende dagen in het Zwitserse Verbier om een plekje bij de vaste kern voor komend seizoen. PSV hoopt dat het aantal de komende week oploopt naar 28 en wil Marco van Ginkel nog aan de selectie toevoegen. Er lijkt echter sprake van een status quo bij de onderhandelingen met zijn eigenaar Chelsea, dat niet al te veel haast heeft met de verkoop/verhuur van de middenvelder.

De club maakte maandagavond in een onstuimig Verbier een frisse start, met een paar nieuwelingen. Onder anderen Cody Gakpo, Yanick van Osch en Albert Gudmundsson zijn nieuw bij de groep, waar ook de Jong PSV'ers Bram van Vlerken en Damian van Bruggen nog zijn aangesloten. 

In mei leek het erop dat PSV een mega-renovatie tegemoet zou gaan, vergeleken met vorig seizoen. Inmiddels zijn enige contouren gekomen in de opzet van de selectie voor komend seizoen. Derrick Luckassen, Hirving Lozano, Dante Rigo, Sam Lammers en Pablo Rosario zijn vooralsnog de nieuwelingen. Menno Koch, Rai Vloet, Andrés Guardado, Héctor Moreno, Hidde Jurjus (verhuurd), Siem de Jong en Oleksandr Zinchenko en Remko Pasveer hebben de club verlaten. Transfers die de hiärarchie in de groep behoorlijk veranderen. Met name Moreno en Guardado hadden een belangrijke rol in de selectie en ook Pasveer roerde zich regelmatig. Daar blijft het niet bij, want ook Marcel Ritzmaier, Adam Maher, Jetro Willems, Santiago Arias en misschien wel Jeroen Zoet kunnen de club in theorie nog verlaten. De rest van de spelersgroep lijkt PSV komend seizoen bij zich te kunnen houden. 

Vooral het aantrekken van Van Ginkel is nu topprioriteit voor PSV, dat op het middenveld niet overloopt van spelers. Zonder Zinchenko, Siem de Jong en voorlopig nog Van Ginkel zijn op dit moment drie offensieve opties binnen die linie weggevallen, waarvoor in principe Rosario een alternatief kan zijn. PSV denkt ook Gastón Pereiro in die positie te kunnen gebruiken. Rigo en Derrick Luckassen kunnen door PSV gebruikt worden op de positie vlak voor de defensie, al ziet PSV in de nieuwe Luckassen primair een centrale verdediger. 

PSV