Volledig scherm
Een bezoek aan het stadion van PSV wordt komend seizoen flink duurder. © BSR Agency

PSV maakt seizoenskaart fors duurder, vijf tot acht procent

PSV verhoogt komend seizoen de prijzen voor een seizoenskaart fors, mede door een btw-verhoging van drie procent. Een zogeheten ‘Club Card’, die recht geeft op het bezoeken van 17 thuiswedstrijden in de eredivisie, gaat in de meeste gevallen ruim vijf procent in prijs omhoog. In sommige gevallen valt de prijsstijging voor supporters nog hoger uit, tot meer dan 8 procent. 

Dat blijkt uit de nieuwste prijsstelling die de club voor volgend seizoen (2019-2020) bekend heeft gemaakt. Op de zuid-tribune is in een aantal vakken bijvoorbeeld een forse prijsverhoging doorgevoerd, die boven de 8 procent uitkomt. Gemiddeld gaat het om een prijsstijging van rond of iets meer dan 5,5 procent, waarbij het in alle gevallen zal gaan om meer dan 5 procent. Bij dezelfde dekkingsgraad als dit seizoen, levert dat de club ongeveer een half miljoen euro per jaar meer op. Een belangrijk deel daarvan moet door een btw-verhoging weer worden afgedragen. 

PSV komt nu met een verhoging, nadat vorig seizoen de prijzen van seizoenskaarten niet veranderd zijn. In de verhoging is dus meegenomen dat de btw-tarieven zijn veranderd, waardoor tal van producten sinds 1 januari meerdere procenten duurder zijn geworden. 

Voor aanvang van seizoen 2017-2018 kwam er gemiddeld 2,6 procent bovenop de prijs van een PSV-seizoenskaart en voor de start van seizoen 2016-2017 was de gemiddelde prijsverhoging ruim 3 procent. Het jaar daarvoor was het ongeveer 3,5 procent. Tussen 2005 en 2019 is een seizoenskaart gemiddeld van PSV gemiddeld bijna 53 procent duurder geworden. Het past bij de trend dat stadionbezoeken meer in prijs omhoog gaan dan andere producten. De inflatie in voornoemde periode (op basis van het CPI-cijfer) bedroeg ongeveer 25 procent. 

  1. PSV heeft nog veel kaarten over voor duel met Apollon Limassol en hoopt op steun supporters

    PSV heeft nog veel kaarten over voor duel met Apollon Limassol en hoopt op steun supporters

    PSV had dinsdagavond ongeveer 15.000 kaarten verkocht voor het duel met Apollon Limassol van donderdagavond. De club hoopt de komende dagen op een inhaalslag en in ieder geval op 20.000 toeschouwers uit te komen, zodat alsnog sprake is van een behoorlijk gevuld Philips Stadion. Het is een cruciale wedstrijd voor de Eindhovenaren in de race om het behalen van de groepsfase van de Europa League, tegen een goede tegenstander.

PSV