Donyell Malen en Amar Catic vieren een goal in Nicosia.
Volledig scherm
Donyell Malen en Amar Catic vieren een goal in Nicosia. © BSR Agency

PSV maakt zich op voor Europa League-avontuur, zeker 30.000 toeschouwers verwacht

PSV maakt zich komende donderdag op voor een nieuw Europa League-avontuur, waarbij het thuis opent tegen Sporting Portugal. 

In de poule met ook nog LASK Linz en Rosenborg BK liggen er zeker kansen voor de Eindhovenaren om te overwinteren, zo is de algemene gedachte. Sporting is nogal wisselvallig aan het seizoen begonnen en staat vijfde in de Portugese competitie, met acht punten uit vijf duels. 

Opvallend is dat PSV in de thuiswedstrijd zeker 30.000 toeschouwers denkt te begroeten. Een schril contrast met de vorige Europa League-duels in Eindhoven, waarbij het soms grote moeite kostte om het stadion voor eenderde gevuld te krijgen. Onder meer de prijsstelling van PSV, de kwaliteit van de opponenten en de honger naar een nieuw internationaal succes onder de supporters lijken te hebben bijgedragen aan een veranderd sentiment. 

Poll

PSV - Sporting Portugal eindigt in een:

  • Overwinning voor PSV (78%)
  • Gelijkspel (10%)
  • Nederlaag voor PSV (12%)
3356 stemmen

‘PSV heeft goud in handen met Ihattaren’

  1. PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    De transfer van Steven Bergwijn van PSV naar Tottenham Hotspur deed afgelopen januari veel stof opwaaien. De aanvaller was al naar Londen vertrokken voor de laatste handtekening was gezet en schermde met toestemming van PSV’s interim-coach Ernest Faber, maar de directie van PSV had die niet gegeven. Na een uiterst pover optreden in een bekerduel met NAC deed hij niet meer mee in de competitiewedstrijd tegen FC Twente. De overgang naar Engeland kwam alsnog snel rond.

PSV