Volledig scherm
PSV-medewerkers zijn gisteren aangevallen in Osijek. © Joep Leenen/Pro Shots

PSV-medewerkers aangevallen in Kroatië, fans worden begeleid

OSIJEK - Een zevental medewerkers van PSV is woensdagavond laat aangevallen in Kroatië. Het gaat om leden van de media-afdeling en het analyseteam van PSV. Een aantal van hen liep lichte verwondingen op. In overleg met de lokale autoriteiten is daarop besloten PSV de tientallen aanwezige fans in Osijek te begeleiden om de wedstrijd tegen Osijek donderdagavond veilig bij te wonen.

,,Onze zorg gaat in eerste instantie naar onze medewerkers uit", zegt manager Guus Pennings namens PSV. ,,Zoals het er nu naar uitziet, is er geen grote lichamelijke schade. Wel vangen we hen na deze heel nare ervaring goed op." Onduidelijk is nog of er aangifte wordt gedaan, maar de schrik zit er bij een aantal van de betrokkenen goed in.

Naast de aangevallen medewerkers zijn er ook sponsoren en supporters die een soortgelijke ervaring meemaakten. Er vielen rake klappen en een van de PSV-medewerkers wordt nog door een dokter onderzocht. Volgens betrokkenen ontstond de vechtpartij vanuit het niets en werden zij aangevallen door een groep van enkele tientallen Kroaten. 

PSV gaat verder in overleg met de autoriteiten in Kroatië over de ontstane situatie en benadrukt dat de contacten met de clubleiding van Osijek goed zijn. Donderdagavond wacht voor PSV de belangrijke wedstrijd tegen NK Osijek in de Europa League.

PSV

poll

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

  • Ja (44%)
  • Nee (9%)
  • Te vroeg om te zeggen (47%)
55 stemmen