Volledig scherm
Lyanco in actie voor Bologna. © LAPRESSE

PSV mikt op Lyanco als vervanger van Schwaab

PSV heeft momenteel een Braziliaanse verdediger op de radar voor de opvolging van Daniel Schwaab. De 22-jarige Lyanco Evangelista Silveira Neves Vojnović, ofwel Lyanco, geldt als topkandidaat om de Duitser in Eindhoven te doen vergeten. Hij speelde het afgelopen halfjaar op het hoogste niveau in Italië, waar hij met Bologna een tiende plek in de eindstand wist te bereiken. Italiaanse bronnen bevestigen de interesse van de Eindhovenaren. 

De huidige aanvoerder van Jong Brazilië is in eigendom van het Italiaanse Torino. De rechtspoot kan in het hart van de defensie uit de voeten en maakte het afgelopen halfjaar op veel scouts een uitstekende indruk. In eerste instantie wist hij bij Torino geen basisplek af te dwingen, waarna de stap naar Bologna volgde. Die club wil hem graag vastleggen, net als naar verluidt Zenit Sint-Petersburg, AS Roma, VfL Wolfsburg en dus PSV. 

In Eindhoven ligt de weg naar Champions League-voetbal en een basisplek open voor Lyanco. Nu tal van clubs belangstelling hebben, zal het voor PSV geen eenvoudige klus worden om hem te bewegen tot een stap naar Nederland. Bovendien moet zijn club Torino nog akkoord gaan met een afkoopsom voor zijn huidige contract, dat loopt tot medio 2022. PSV moet dan rekenen op een forse investering, die zomaar richting de tien miljoen euro kan lopen. 

Jong Brazilië

Lyanco is momenteel met Jong Brazilië actief in Frankrijk, waar hij gisteren met zijn ploeg de finale van het ‘Toulon Espoirs-toernooi’ bereikte. Een 2-0 overwinning op Ierland betekende dat de Brazilianen overmorgen aantreden tegen Jong Japan. Voorheen kwam hij uit voor nationale jeugdteams van Brazilië én Servië. De captain van de Braziliaanse beloften heeft Servische roots en kon om die reden ook voor dat land in actie komen. Inmiddels is de voormalig speler van São Paolo FC goed genoeg bevonden voor de laatste stap voor het nationale elftal van Brazilië. 

Dat PSV op Lyanco mikt, maakt duidelijk dat de club in eerste instantie hoog inzet bij de vervanging van Schwaab. De club wil ook het vertrek van Aziz Behich opvangen en heeft daarvoor onder meer spelers bekeken bij het WK onder 20. Gisteren werd ook bekend dat PSV de Amerikaan Chris Golster (18) van Hannover 96 in beeld heeft. Hij zou normaal gesproken een optie voor Jong PSV kunnen zijn. 

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (49%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8867 stemmen