Volledig scherm
Donyell Malen en Steven Bergwijn. © Pim Ras Fotografie

PSV mist Malen en Bergwijn tegen Willem II en ook Oranje mist PSV-duo

Donyell Malen en Steven Bergwijn missen zondag Willem II-PSV en zijn ook niet opgeroepen voor de interlandperiode van het Nederlands elftal in november. 

De PSV-aanvallers zijn niet tijdig fit en kampen met respectievelijk een enkel- en spierblessure. De komende weken kunnen ze herstellen, zodat ze voor PSV voor de winterstop nog van waarde kunnen zijn. 

Tegen Willem II mist het geplaagde PSV ook nog de geschorste Ryan Thomas, waardoor de ploeg op het middenveld minder mogelijkheden heeft. Ook Jorrit Hendrix was donderdag tegen LASK Linz-PSV niet inzetbaar bij PSV. Het is nog niet bekend of hij er zondag in Tilburg wel bij is. 

Bekijk hieronder de analyse van Rik Elfrink na het duel tegen LASK Linz.

 1. Georginio Wijnaldum dwong het gezag van een minister van staat af

  Georginio Wijnaldum dwong het gezag van een minister van staat af

  Als er ooit een speler door de voordeur weg is gegaan bij PSV, dan is het wel Georginio Wijnaldum. Een man die het personeel van de club in 2015 mee liet delen in het succes van zijn transfer naar Newcastle United. Dat gebeurde met een even simpele als aardige en bijzondere geste, door iedereen een degelijke fles wijn te bezorgen. Absoluut geen decadentie of dikdoenerij, maar gewoon een puur gebaar uit dankbaarheid. Mooi, omdat de eenvoud van oprechte erkentelijkheid - net als in de normale wereld - niet altijd gewoonterecht is in de vluchtige voetballerij.
 2. Zaakwaarnemers Lato: ‘Vertrek bij PSV in de winterstop logisch als Toni helemaal niet speelt’

  Zaakwaarne­mers Lato: ‘Vertrek bij PSV in de winterstop logisch als Toni helemaal niet speelt’

  De kans dat linksback Toni Lato (21) na de winterstop nog bij PSV speelt, is de afgelopen weken een stuk kleiner geworden. Vanuit zijn zaakwaarnemerskantoor klinken inmiddels andere geluiden dan ruim een maand geleden. ,,Een vertrek bij PSV is logisch als Toni helemaal niet speelt”, zegt de woordvoerder van Toldra Consulting, waarbij Lato is aangesloten. ,,Als je geen enkele minuut maakt, gaat het natuurlijk niet goed.”

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

 • Eens (77%)
 • Oneens (23%)
9897 stemmen