Volledig scherm
PREMIUM

PSV moet in Champions League eigen grenzen zien te verleggen

Het kon op papier bijna niet lastiger voor PSV, dat in de Champions League over drie weken start met een uitduel bij FC Barcelona. Durven dromen, lijkt deze campagne weer het devies.

Trainer Mark van Bommel wilde de komende drie maanden zes internationale topwedstrijden met PSV spelen en kreeg donderdag zes topwedstrijden toegewezen voor zijn formatie. Bij de loting voor de Champions League-groepsfase werd de nieuwe coach van PSV op zijn wenken bediend. PSV kan aan de bak in het meest prestigieuze toernooi van de UEFA, in de wetenschap dat de ploeg op papier de zwaarst denkbare poule heeft geloot. Op 18 september debuteert Van Bommel met PSV als coach in een Europees hoofdtoernooi in Camp Nou, bij FC Barcelona.

  1. Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV
    PREMIUM

    Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV

    Wie PSV door de eredivisie ziet marcheren, vraagt zich soms af waar het dit seizoen nog mis kan gaan. Minstens twaalf keer winnen vanaf de competitiestart, dat lukte voorheen alleen Ajax (1995-1996) en PSV (1987-1988). Opvallend detail is dat deze teams allebei de finale van de Champions League (in 1988 nog Europa Cup 1) haalden, waar PSV nu uitgeschakeld lijkt. De ploeg kan zich waarschijnlijk volledig op de competitie richten. Welke gevaren zijn er nog voor PSV?

PSV