‘PSV moet nu niet te veel gaan wisselen, net nu het wat vastigheid krijgt’

VIDEOPSV speelt vanavond een enorm belangrijke Europa League-wedstrijd tegen Sporting, die eigenlijk gewonnen móet worden. ,,Anders ziet het er somber uit en kan wel eens rood licht volgen", aldus clubwatcher Rik Elfrink.

Elfrink verwacht niet dat trainer Mark van Bommel iets verandert aan zijn basiself, die zondag in het duel met sc Heerenveen startte. ,,Je moet nu denk ik niet gaan wisselen, nu het net wat vastigheid krijgt.” Portugees Bruma blijft daarbij wel een beetje een zorgenkindje, concludeert de clubwatcher. ,, Het is nog geen hoofdpijndossier, dat lijkt me wat vroeg, maar hij moet wel aan het voetballen komen natuurlijk. Bruma was heel duur en zal moeten gaan renderen. Lukt dat niet, dan heeft PSV ook een probleem. Bruma heeft zeker kwaliteiten, dat heeft hij begin van dit seizoen ook laten zien, maar daarna is hij eigenlijk niet van waarde geweest.”

PSV kan richting het duel met Sporting wat aanknopingspunten meenemen uit de eerste helft tegen Heerenveen. ,,Daarin heeft PSV echt heel goed gespeeld met een excellerende Bergwijn. Maar we moeten het ook niet overdrijven, het is het niveau wat je van PSV zou mogen verwachten. Die tweede helft was bedroevend. Van Bommel noemde het een 4 en ik denk dat hij daar wel aardig de plank mee raak sloeg. Het zal hier een stuk beter moeten dan in die tweede helft.”

Volledig scherm
© BSR Agency

PSV