Volledig scherm
Luuk de Jong moet de komende weken weer zien te bewijzen dat hij nog van waarde is voor PSV. © ANP

PSV moet zich na mislukte transferweken zien te herpakken

Om de hele transferperiode van PSV in deze zomer als mislukt te betitelen, gaat te ver.

De club had ruimschoots op tijd de aanwinsten Hirving Lozano, Derrick Luckassen en Marco van Ginkel binnen en moest zich vanaf juli richten op versterking van de defensie. Dat laatste is voor PSV uitgelopen op een sof en ook ging de afgelopen weken een aantal uitgaande transfers (Luuk de Jong, Jürgen Locadia) niet door. Opmerkelijk genoeg liet de club Jordy de Wijs gaan, terwijl PSV defensief op papier toch al een veer liet. Trainer Phillip Cocu vindt de aanwezigheid van de fysiek sterke De Wijs op dit moment dus niet van meerwaarde voor PSV.  

Welk effect de curieuze slotweken op de transfermarkt in Eindhoven op het veld hebben, moet de komende weken blijken als PSV de belangrijke duels met sc Heerenveen, Feyenoord en FC Utrecht afwerkt. Van Locadia en De Jong wordt verwacht dat ze de knop kunnen omzetten en weer gaan scoren. Ze zullen hun mislukte transfers moeten verteren. Voor Locadia is dat wellicht makkelijker dan voor De Jong, gezien de huidige verhoudingen bij PSV. Locadia is de nummer één voor de rol als nummer 9 en De Jong moet het vooralsnog doen met een rol als 'pinchhitter'. Dat beiden prima samen in een elftal kunnen spelen, bleek in het verleden regelmatig. 

Met name defensief is PSV nu wel erg kwetsbaar. Santiago Arias, Joshua Brenet en Kenneth Paal zijn in Eindhoven de backs van dienst. Raakt een van hen geblesseerd of is een van de vleugelverdedigers geschorst, dan moet vrij snel naar een noodplan gegrepen worden. Centraal achterin is er met Daniel Schwaab een optie achter Derrick Luckassen en Nicolas Isimat-Mirin, maar al eerder bleek dat PSV met de Duitser in de gelederen soms moeite heeft om het spel te maken. Voorin lijken er, voor de 15 competitieduels en mogelijk 3 bekerduels tot de winterstop, bij PSV voldoende alternatieven aanwezig om een kampioenswaardige linie op te stellen. Ook op het middenveld is de spoeling niet al te dik, hoewel de selectie nu nog zo breed is dat Bart Ramselaar tijdelijk het kind van de rekening is. 

PSV