Volledig scherm
Hirving Lozano na een goal bij PSV-Ajax in 2018. © Pim Ras fotografie

PSV nadert recordtransfer met Lozano

PSV en Napoli zijn momenteel druk in de weer om de transfer van Hirving Lozano af te ronden en werken alle mondelinge afspraken op papier uit. 

De voorgenomen overgang van de Mexicaan naar SSC Napoli wordt voor PSV een recordtransfer, als alles doorgaat. De Eindhovenaren halen minstens 42 miljoen euro op voor Lozano, geven bronnen rond de speler aan. Daarvan moet naar schatting zo'n 8 à 9 miljoen euro naar Pachuca CF. Tot nu toe is Memphis Depay degene die PSV het meeste geld ooit opleverde. In 2015 verkocht PSV hem voor 34 miljoen euro aan Manchester United.  

Lozano trainde dinsdag nog gewoon in Eindhoven, waar PSV in afwachting is van de uitwerking van de mondelinge afspraken met Napoli. Zodra de Italianen betalen, krijgt Lozano een vrijgeleide van PSV om in Napels een medische keuring te ondergaan. De afgelopen dagen heeft zaakwaarnemer Mino Raiola in Italië de persoonlijke kwesties afgehandeld. Lozano is zelf zo goed als rond met Napoli. 

In theorie is het nog denkbaar dat Lozano donderdag deel uitmaakt van de wedstrijdselectie van PSV voor het duel met FK Haugesund, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat de Eindhovenaren met een transfer in het verschiet nog risico’s met hem willen nemen. Trainer Mark van Bommel verkeert in de wetenschap dat hij met de jonge Cody Gakpo en Mohamed Ihattaren twee grote talenten aan boord heeft, die staan te trappelen om een rol bij PSV te vervullen. Bij het inbrengen van Ihattaren zal Steven Bergwijn vanaf de zijkant kunnen spelen, al kan het pas 17-jarige talent dat zelf ook. Gakpo komt aan de linkerkant voorin het best tot zijn recht.  

PSV