Volledig scherm
Olivér Horváth komt naar PSV. © Pro Shots

PSV neemt Hongaarse aanvaller Horváth definitief over van Ajax

PSV geeft de 18-jarige Hongaar Olivér Horváth de kans om zich in Eindhoven een seizoen te bewijzen. De Eindhovenaren nemen hem over van Ajax en bieden hem een contract voor een jaar aan, met een optie op nog een seizoen. Horváth wil die kans graag grijpen en denkt op het jeugdcomplex van De Herdgang de volgende stap te kunnen zetten.  

Horváth was eerder deze zomer al op proef bij PSV en heeft zich daarbij voldoende bewezen om in aanmerking te komen voor een contract. Hij start deze maand bij PSV onder 19, waar coach Ruud van Nistelrooij dit jaar voor de groep staat. Horváth kende in zijn carrière veel pech door blessureleed. Dat stond zijn ontwikkeling in de weg. PSV gelooft in zijn potentieel en gaat proberen zijn carrière alsnog van de grond te krijgen. 

Bij Ajax had Horváth nog een contract tot midden 2019, maar hij had eerder van de Amsterdammers al vrijgeleide gekregen om zijn geluk elders te beproeven. 

  1. Watford toont interesse in PSV-middenvelder Gastón Pereiro

    Watford toont interesse in PS­V-middenvel­der Gastón Pereiro

    Langzaam maar zeker komt het transferspel rondom Gastón Pereiro op de wagen. De middenvelder van PSV is door zijn zaakwaarnemer Paco Casal aangeboden bij AC Milan, maar er zijn meer clubs die interesse hebben getoond. Onder meer het Britse Watford is een van de gegadigden om Pereiro in te lijven en de leiding van die club heeft inmiddels met Casal gesproken. Er ligt nog geen bod bij PSV, dat voorlopig de ontwikkelingen moet afwachten.

PSV