Daniel Schwaab neemt na vier seizoenen afscheid van PSV.
Volledig scherm
Daniel Schwaab neemt na vier seizoenen afscheid van PSV. © BSR Agency

PSV neemt per direct afscheid van Daniel Schwaab, die ook salaris inlevert

Daniel Schwaab heeft in goed overleg per direct afscheid genomen van PSV. De club heeft de Duitser na vier seizoenen de ruimte gegeven om in zijn thuisomgeving nabij Freiburg te verblijven. Zijn contract loopt nog door tot eind juni, maar PSV speelt door de corona-crisis voorlopig geen wedstrijden meer en Schwaab hoeft daarom niet meer naar de trainingen op De Herdgang te komen. Hij levert net als de andere spelers salaris in, over zijn laatste twee maandsalarissen. 

De 31-jarige centrale verdediger is een keer kampioen geworden met PSV en zegt in gesprek met het Eindhovens Dagblad dat ‘het goede gevoel overheerst na vier seizoenen’. Het jaar 2018 is een hoogtepunt in zijn carrière geworden, met het kampioenschap in de thuiswedstrijd tegen Ajax als meest bijzondere moment. Na dit seizoen is Schwaab transfervrij. Al eerder was duidelijk dat PSV en hij niet met elkaar door zouden gaan en nu is hij dus ook niet meer actief bij de club. 

Hij heeft Zuidoost-Brabant in zijn hart gesloten en is trots op de prestaties van PSV in zijn tweede en derde seizoen. Schwaab sloot in en rondom Eindhoven naar eigen zeggen mooie vriendschappen en sluit voor de toekomst niet uit dat hij nog eens in een andere rol bij de club terugkeert. Vrijdag verschijnt een uitgebreid interview met Schwaab in het ED. Hij nam vorig jaar al afscheid van de club, maar keerde onverwacht nog een keer terug en eindigde dit jaar als vierde met PSV. 

  1. PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    De transfer van Steven Bergwijn van PSV naar Tottenham Hotspur deed afgelopen januari veel stof opwaaien. De aanvaller was al naar Londen vertrokken voor de laatste handtekening was gezet en schermde met toestemming van PSV’s interim-coach Ernest Faber, maar de directie van PSV had die niet gegeven. Na een uiterst pover optreden in een bekerduel met NAC deed hij niet meer mee in de competitiewedstrijd tegen FC Twente. De overgang naar Engeland kwam alsnog snel rond.

PSV