Volledig scherm
Mark van Bommel © BSR Agency

PSV ontslaat trainer Mark van Bommel: ‘Het verval is te groot en PSV-onwaardig’

Mark van Bommel is niet langer trainer van PSV. De 42-jarige Limburger is maandagochtend ontslagen, nadat hij zijn ploeg zondag tegen Feyenoord opnieuw niet tot een overwinning zag komen (3-1).

Door de slechte resultaten van de laatste maanden is niet alleen koploper Ajax volledig uit zicht, de achterstand op nummer twee AZ is even groot. Met 31 punten uit 17 wedstrijden vindt PSV zich achter nummer drie Willem II terug op de vierde plek in de eredivisie. Ook het Europese avontuur van de Eindhovenaren zit er voor de winterstop al op. In een poule met Sporting Portugal, LASK Linz en Rosenborg BK eindigde PSV als derde in de Europa League. 

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord-PSV.

,,Het verval is te groot en PSV-onwaardig”, zegt algemeen directeur Toon Gerbrands op de site van PSV. ,,De wedstrijden zijn de meetmomenten, maar het proces er omheen is ook bepalend. We monitoren dat intensief. PSV is een club waar we elkaar proberen te helpen en ondersteunen. Dat is ook in de voorbije maanden zo geweest. Het clubbelang heeft altijd voorop gestaan De evaluatie heeft uiteindelijk in deze pijnlijke beslissing geresulteerd. We hebben er met z’n allen alles aan gedaan om het tij te keren. Dat is helaas niet gelukt.”

PSV zal later vandaag de tijdelijke opvolger van Mark van Bommel introduceren en het besluit nader toelichten.

PSV