Volledig scherm
© ANP

PSV ontvangt sportieve helden van bekerspook FC Wageningen

PSV ontvangt op 23 december tijdens het thuisduel met Vitesse de 'sportieve helden' van bekerspook FC Wageningen, dat 40 jaar geleden PSV thuis met 1-6 bedwong. 

Dat gebeurde in 1977 op 21 december en alle partijen wilden er nog graag een keer samen bij stilstaan. PSV toonde de afgelopen periode oog voor deze zwarte sportieve bladzijde in de historie van de Eindhovense club en wil de bedwingers van destijds graag ontvangen. Ze hoopten een soort van reünie te kunnen organiseren en zochten contact met PSV-verenigingsvoorzitter Ron Verkerk. Tot grote vreugde van de equipe uit Wageningen schatte hij het verzoek op waarde. FC Wageningen, met het karakteristieke stadion op de Wageningse Berg, ging begin jaren negentig failliet.

Onder anderen Willy van der Kuijlen, de gebroeders Van de Kerkhof en wijlen doelman Jan van Beveren speelden destijds mee bij PSV. Het werd een van de meest bizarre avonden uit hun loopbaan. FC Wageningen, destijds eerste divisionist, won met speels gemak en vernederde de latere UEFA Cup-winnaar in eigen huis. 

Bijna alle spelers die destijds het grote PSV van de mat tikten en voor misschien wel de grootste sensatie aller tijden in het hele bekertoernooi zorgden, zijn present. Onder meer de doelpuntenmakers (Jan Menting (3), Gerdo Hazelhekke (1), Kees van de Berg (1) en Stanley Bish (1)) zijn er namens FC Wageningen bij. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV