PSV opent nieuw jeugdcomplex: ‘De velden blijven het mooist’

VIDEODe opening van het nieuwe jeugdcomplex van PSV lokte donderdagmiddag tal van PSV-prominenten naar trainingscomplex De Herdgang. De algehele conclusie over het opleidingsgedeelte van de club was duidelijk: PSV kan met dit onderkomen voor de PSV Academy - zoals de jeugdopleiding tegenwoordig heet - ver de 21ste eeuw in. 

Jeugdspeler Tommy Toet (9) kreeg bij de officiële openingsceremonie de meeste lachers op zijn hand. Manager perszaken Thijs Slegers vroeg hem, Ibrahim Afellay en  Jeslynn Kuijpers van de PSV-vrouwen naar hun gevoel bij het nieuwe gebouw en wat ze het mooiste deel vinden. ,,De velden”, antwoordde het jonge talent spontaan. Allemaal leuk natuurlijk zo'n peperduur gebouw, maar op het gras moet het allemaal gebeuren, knikte vrijwel iedereen instemmend. Onder de aanwezigen onder anderen Frits Philips junior, algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV en de voormalig PSV-voorzitters Jacques Ruts en Frits Schuitema.  

Om op de PSV-velden te kunnen presteren, mogen jeugdspelers zichzelf op tal van manieren fysiek en mentaal ontwikkelen in de nieuwe behuizing. In de krachtruimte kunnen spelers zich laven aan tal van toestellen waarover de profs aan de andere kant van De Herdgang ook beschikken. Er is eveneens een grote binnenzaal, waarin tal van spelvarianten geoefend kunnen worden. Ook beschikt PSV nu over een opleidingsruimte waarin mentale vaardigheden geoefend kunnen worden en spelers bijvoorbeeld werken aan hun reactievermogen. 

Afellay keek zijn ogen uit. Dertien jaar geleden was de oud-jeugdspeler van PSV ook bij de vorige opening van het toen nieuwe jeugdcomplex. ,,Ik denk dat ik m'n adres maar ga veranderen”, zei hij. De aanvoerder van het eerste elftal is op de weg terug en nam ruim de tijd om zich rond te laten leiden. ,,Dit complex is vergelijkbaar met dat van heel grote clubs”, gaf hij aan. 

Volledig scherm
Jeugdspelers van PSV werken aan het realiseren van hun droom: PSV’er worden in de toekomst. © ANP
  1. Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Vrijwel direct nadat Steven Bergwijn en PSV het gisteren eens waren over een nieuw en langer contract, is de buitenwereld op de hoogte gebracht van de overeenkomst. Er is de laatste maanden veel geschreven en gespeculeerd over zijn toekomst, maar de rust keert voorlopig terug rond de aanvaller. In mei zal het hele spel misschien weer van voren af aan beginnen, waarbij hij aan de hand van zijn prestaties zelf de kwaliteit van de clubs bepaalt.

PSV