PSV opent nieuw jeugdcomplex: ‘De velden blijven het mooist’

VIDEODe opening van het nieuwe jeugdcomplex van PSV lokte donderdagmiddag tal van PSV-prominenten naar trainingscomplex De Herdgang. De algehele conclusie over het opleidingsgedeelte van de club was duidelijk: PSV kan met dit onderkomen voor de PSV Academy - zoals de jeugdopleiding tegenwoordig heet - ver de 21ste eeuw in. 

Jeugdspeler Tommy Toet (9) kreeg bij de officiële openingsceremonie de meeste lachers op zijn hand. Manager perszaken Thijs Slegers vroeg hem, Ibrahim Afellay en  Jeslynn Kuijpers van de PSV-vrouwen naar hun gevoel bij het nieuwe gebouw en wat ze het mooiste deel vinden. ,,De velden”, antwoordde het jonge talent spontaan. Allemaal leuk natuurlijk zo'n peperduur gebouw, maar op het gras moet het allemaal gebeuren, knikte vrijwel iedereen instemmend. Onder de aanwezigen onder anderen Frits Philips junior, algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV en de voormalig PSV-voorzitters Jacques Ruts en Frits Schuitema.  

Om op de PSV-velden te kunnen presteren, mogen jeugdspelers zichzelf op tal van manieren fysiek en mentaal ontwikkelen in de nieuwe behuizing. In de krachtruimte kunnen spelers zich laven aan tal van toestellen waarover de profs aan de andere kant van De Herdgang ook beschikken. Er is eveneens een grote binnenzaal, waarin tal van spelvarianten geoefend kunnen worden. Ook beschikt PSV nu over een opleidingsruimte waarin mentale vaardigheden geoefend kunnen worden en spelers bijvoorbeeld werken aan hun reactievermogen. 

Afellay keek zijn ogen uit. Dertien jaar geleden was de oud-jeugdspeler van PSV ook bij de vorige opening van het toen nieuwe jeugdcomplex. ,,Ik denk dat ik m'n adres maar ga veranderen”, zei hij. De aanvoerder van het eerste elftal is op de weg terug en nam ruim de tijd om zich rond te laten leiden. ,,Dit complex is vergelijkbaar met dat van heel grote clubs”, gaf hij aan. 

Volledig scherm
Jeugdspelers van PSV werken aan het realiseren van hun droom: PSV’er worden in de toekomst. © ANP
  1. Van Bommel over PSV: ‘Het lijkt of de gifbeker helemaal leeg moet’

    Van Bommel over PSV: ‘Het lijkt of de gifbeker helemaal leeg moet’

    Trainer Mark van Bommel was na Feyenoord-PSV teleurgesteld en vond dat zijn ploeg meer had verdiend. ,,We zijn heel goed begonnen en moeten een paar goals maken. We komen met 1-0 achter, blijven de betere partij en komen met 2-0 achter. In de rust heb ik gezegd dat als we een goal maken, dat we winnen. Daarna volgde nog een belachelijke VAR-beslissing en een goal van ons. Daarnaast maak ik me zorgen over Donyell (Malen, red.).”

PSV