Volledig scherm
Derrick Luckassen komt naar PSV. © Jasper Ruhe

PSV pakt snel door met Luckassen en haalt hem op korte termijn bij de groep

EINDHOVEN - PSV haalt Derrick Luckassen (22) en wil hem nu ook snel presenteren als nieuwe aanwinst, om hem aan de groep bij PSV te laten wennen. De verdediger/middenvelder kan, als alles snel wordt afgewikkeld, op korte termijn aansluiten in het trainingskamp in Verbier. 

PSV was al weken in gesprek met Luckassen. De speler zelf heeft al aangegeven naar Eindhoven te willen en gaat een vijfjarig contract tekenen, na zijn medische keuring. AZ reist maandag naar Leende voor een trainingskamp. Luckassen is dus niet ver uit de buurt van Eindhoven. 

Luckassen wordt door PSV gezien als een multifunctionele versterking. Hij kan in het hart van de defensie, als back en middenvelder uit de voeten.  Hoeveel PSV precies heeft betaald, is moeilijk aan te geven. Feyenoord wilde ongeveer tot zes miljoen euro gaan en had daarover met AZ wel overeenstemming bereikt. PSV betaalt normaliter een bedrag in contanten en diverse bonussen, waarvan het onzeker is of zij tot uitkering komen. Daarbij zitten ook Champions League-bedragen. AZ heeft zich redelijkerwijze verzekerd van een bedrag van ongeveer vijf miljoen euro. 

PSV