Zakaria Bakkali op De Herdgang met zijn zaakwaarnemer in 2014: Marcel Veerman.
Volledig scherm
Zakaria Bakkali op De Herdgang met zijn zaakwaarnemer in 2014: Marcel Veerman. © Koen Verheijden

PSV pikt door transfer Bakkali naar Anderlecht ruim 30.000 euro mee

Zakaria Bakkali heeft een contract voor vier jaar ondertekend bij Anderlecht. De aanvaller gaat na een periode van drie jaar bij Valencia nu in Brussel spelen. Bakkali wist niet door te breken in Spanje, ook niet tijdens een verhuurperiode. 

De deels bij PSV opgeleide Bakkali vertrok in 2015 uit Eindhoven, na een rumoerige periode. Het talent leek in de zomer van 2013 zijn belofte bij PSV te gaan inlossen en scoorde in zijn eerste wedstrijd in de eredivisie meteen drie keer. 

Daarna werd het bij PSV niks meer met de aanvaller, die bij de club alleen maar ergernis veroorzaakte en op onbegrip kon rekenen. Hij beloofde zijn contract te verlengen, maar deed dat niet en ging in 2015 transfervrij naar Valencia. Dat leverde PSV alleen een opleidingsvergoeding van 390.000 euro op. Daarnaast krijgt PSV bij iedere (toekomstige) transfer 2,75% van de transfersom. De huidige transfersom ligt volgens betrokkenen iets boven de 1 miljoen euro, dus PSV pikt ruim 30.000 euro mee. 

  1. PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    De transfer van Steven Bergwijn van PSV naar Tottenham Hotspur deed afgelopen januari veel stof opwaaien. De aanvaller was al naar Londen vertrokken voor de laatste handtekening was gezet en schermde met toestemming van PSV’s interim-coach Ernest Faber, maar de directie van PSV had die niet gegeven. Na een uiterst pover optreden in een bekerduel met NAC deed hij niet meer mee in de competitiewedstrijd tegen FC Twente. De overgang naar Engeland kwam alsnog snel rond.

PSV