Volledig scherm
Zakaria Bakkali op De Herdgang met zijn zaakwaarnemer in 2014: Marcel Veerman. © Koen Verheijden

PSV pikt door transfer Bakkali naar Anderlecht ruim 30.000 euro mee

Zakaria Bakkali heeft een contract voor vier jaar ondertekend bij Anderlecht. De aanvaller gaat na een periode van drie jaar bij Valencia nu in Brussel spelen. Bakkali wist niet door te breken in Spanje, ook niet tijdens een verhuurperiode. 

De deels bij PSV opgeleide Bakkali vertrok in 2015 uit Eindhoven, na een rumoerige periode. Het talent leek in de zomer van 2013 zijn belofte bij PSV te gaan inlossen en scoorde in zijn eerste wedstrijd in de eredivisie meteen drie keer. 

Daarna werd het bij PSV niks meer met de aanvaller, die bij de club alleen maar ergernis veroorzaakte en op onbegrip kon rekenen. Hij beloofde zijn contract te verlengen, maar deed dat niet en ging in 2015 transfervrij naar Valencia. Dat leverde PSV alleen een opleidingsvergoeding van 390.000 euro op. Daarnaast krijgt PSV bij iedere (toekomstige) transfer 2,75% van de transfersom. De huidige transfersom ligt volgens betrokkenen iets boven de 1 miljoen euro, dus PSV pikt ruim 30.000 euro mee. 

  1. PSV heeft nog veel kaarten over voor duel met Apollon Limassol en hoopt op steun supporters

    PSV heeft nog veel kaarten over voor duel met Apollon Limassol en hoopt op steun supporters

    PSV had dinsdagavond ongeveer 15.000 kaarten verkocht voor het duel met Apollon Limassol van donderdagavond. De club hoopt de komende dagen op een inhaalslag en in ieder geval op 20.000 toeschouwers uit te komen, zodat alsnog sprake is van een behoorlijk gevuld Philips Stadion. Het is een cruciale wedstrijd voor de Eindhovenaren in de race om het behalen van de groepsfase van de Europa League, tegen een goede tegenstander.

PSV