Volledig scherm
Aanvaller ‘Bruma’ aan het werk bij RB Leipzig. © AFP

PSV polst aanvallers, maar moet wachten tot deals Lozano en/of Bergwijn definitief zijn

PSV heeft de afgelopen periode meerdere aanvallers gepolst om Hirving Lozano en/of Steven Bergwijn op te volgen. Naast Steven Berghuis is ook ‘oude bekende’ Armindo Tué Na Bangna (24) op de radar verschenen. Deze Portugees gaat met dezelfde voetbalnaam (Bruma) door het leven als de achternaam van voormalig verdediger Jeffrey Bruma. 

‘Bruma’ speelt nu bij RB Leipzig en kan daar voor een fors bedrag vertrekken, van naar verluidt meer dan tien miljoen euro. Drie jaar geleden stond hij bij PSV ook al op de radar, toen toenmalig technisch directeur Marcel Brands hem naar Eindhoven wilde halen. Zijn opvolger John de Jong was toen hoofdscout en is de Zuid-Europeaan blijven volgen. 

Of er snel duidelijkheid komt over de verkoop van Hirving Lozano en/of Steven Bergwijn is nog afwachten. Beide spelers hebben meerdere ijzers in het vuur en het is afwachten welke voor hen geschikte partij in zee gaat met PSV, dat voor beide aanvallers vele tientallen miljoenen euro's verlangt. Voor Lozano geldt dat hij nu nog herstellende is na een knieblessure. Bergwijn is net terug van de Nations League-campagne met Oranje. Voordat PSV eventueel nieuwe en dure aanvallers aantrekt, moet er eerst duidelijkheid zijn over het vertrek van een van de huidige spelers. Ook is het nog altijd de vraag wat Arjen Robben van plan is. 

  1. Watford toont interesse in PSV-middenvelder Gastón Pereiro

    Watford toont interesse in PS­V-middenvel­der Gastón Pereiro

    Langzaam maar zeker komt het transferspel rondom Gastón Pereiro op de wagen. De middenvelder van PSV is door zijn zaakwaarnemer Paco Casal aangeboden bij AC Milan, maar er zijn meer clubs die interesse hebben getoond. Onder meer het Britse Watford is een van de gegadigden om Pereiro in te lijven en de leiding van die club heeft inmiddels met Casal gesproken. Er ligt nog geen bod bij PSV, dat voorlopig de ontwikkelingen moet afwachten.

PSV