Volledig scherm
Hirving Lozano schreeuwt het uit na zijn treffer. © Soccrates/BSR Agency
0
EINDE
1
 • Hirving Lozano 86'

PSV redt het vege lijf in Venlo dankzij late goal Lozano

NabeschouwingPSV leek zondag tegen VVV lange tijd op weg naar nieuw puntenverlies, maar Hirving Lozano wist met een leep puntertje schade te voorkomen: 0-1. Een belangrijke overwinning in de titelstrijd met Ajax.

PSV had het in de eerste helft lastig met VVV. De ploeg van trainer Mark van Bommel, die Michal Sadílek de voorkeur gaf boven Jorrit Hendrix, was de eerste 45 minuten gelijkwaardig aan de ploeg uit Venlo. Het gevaar kwam vooral van de linkerzijde, waar Angeliño en Steven Bergwijn de ruimtes wisten te vinden. Het eerste echte gevaar kwam van VVV-zijde; Peniel Mlapa schoot verrassend op doel, maar Jeroen Zoet redde na ruim tien minuten voetballen niet voor het eerst in De Koel.

De PSV-doelman vertolkte samen met Lars Unnerstall sowieso een hoofdrol voor rust. De doelman van VVV, die gehuurd wordt van PSV, redde na een minuut of 20 bijvoorbeeld prima op een inzet van Angeliño. En na ruim een halfuur voorkwam de Duitser met zijn benen ook een treffer van Bergwijn. Zoet deed niet veel voor zijn mogelijk toekomstige concurrent bij PSV onder. Hij voorkwam vlak voor rust met een katachtige reflex op een schot van Peter van Ooijen (opgeleid bij PSV) de 1-0 voor VVV.

Van Bommel grijpt in

Van Bommel besloot in de rust in te grijpen, Mohammed Ihattaren bleef achter in de kleedkamer en werd vervangen door Donyell Malen. Ihattaren had het moeilijk tegen de sterk spelende VVV-captain Danny Post, Bergwijn ging na rust op zijn positie spelen. PSV had na die ingreep wel het overwicht, maar kwam aanvankelijk nauwelijks tot kansen. Luuk de Jong was met een kopbal nog wel dichtbij de 0-1, maar ook hij stuitte op Unnerstall. Van Bommel bracht Cody Gakpo in voor een slotoffensief.

En dat slotoffensief kwam er ook. PSV zette de Venlonaren met de rug tegen de muur en vonden in de 85ste minuut uiteindelijk een gaatje. Het was Hirving Lozano die zichzelf vrij dribbelde en de bal voorbij Unnerstall punterde. Even leek het 1-1 te worden, maar Denzel Dumfries haalde een schot van Jonathan Opoku van de lijn. Zodoende blijft PSV ook na dit weekeinde koploper in de eredivisie.

‘Uiteindelijk gaat het in deze fase om winnen’

 1. Baumgartl over zeperd PSV: ‘Bij elkaar blijven nu en hier lering uit trekken’

  Baumgartl over zeperd PSV: ‘Bij elkaar blijven nu en hier lering uit trekken’

  Het was niet al te best wat PSV op de mat had gelegd, had Timo Baumgartl tijdens en na afloop van FC Utrecht-PSV ook wel in de smiezen. Dat is misschien nog wel zwak uitgedrukt. De 3-0 nederlaag was een flinke uitschieter in negatieve zin. Bij de eerste van drie Utrechtse goals zag hij er zelf ook niet goed uit, in een duel met doelpuntenmaker Sander van de Streek. ,,Dat gaat niet goed, dat is duidelijk. Het is erg ongelukkig dat daarna de goal zo valt, omdat het schot van richting wordt veranderd.”
 2. Van Bommel vindt niet dat PSV is weggespeeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

  Van Bommel vindt niet dat PSV is wegge­speeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

  PSV-trainer Mark van Bommel vond na afloop van FC Utrecht-PSV niet dat zijn ploeg is weggespeeld. De 3-0 nederlaag kwam in de tweede helft tot stand. ,,We hebben het zelf weggegeven”, gaf hij onder meer aan. Hij was niet te spreken over de rode kaarten die Nick Viergever en Jorrit Hendrix pakten, maar gaf tegelijkertijd aan dat het hem zelf ook een aantal keren is overkomen. ,,Het mag alleen niet gebeuren.”

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

 • Armindo Bruma (6%)
 • Timo Baumgartl (48%)
 • Olivier Boscagli (2%)
 • Kostas Mitroglou (16%)
 • Ritsu Doan (28%)
9168 stemmen