Pereiro
Volledig scherm
Pereiro © BSR/SOCCRATES

PSV rekent op verkoop van Pereiro

Gastón Pereiro mag de komende weken vertrekken en PSV houdt rekening met een transfer.

PSV rekent erop dat middenvelder Gastón Pereiro (24) de komende periode wordt verkocht. Hoewel er afgelopen week nog geen officiële biedingen binnen waren bij de Eindhovense club, is er wel veel belangstelling voor de Uruguayaans international. Onder meer Watford heeft interesse getoond en is ook bereid om nog even te wachten. Pereiro moet bij een vertrek in ieder geval een dubbelcijferig aantal miljoenen opleveren, na vier seizoenen met telkens een dubbelcijferig aantal goals.

De komende twee weken heeft de middenvelder nog vakantie (vanwege deelname aan de Copa América) en tot die tijd is het afwachten of een van de geïnteresseerde clubs doorpakt. Mocht dat niet gebeuren, dan meldt Pereiro zich weer op trainingscomplex De Herdgang in Eindhoven en kan een lastige situatie ontstaan. Zijn contract loopt namelijk nog maar elf maanden door en zaakwaarnemer Paco Casal wil niet dat hij zijn verbintenis verlengt. Bij een transfervrije status levert hij uiteraard niets op en daarom moet Pereiro deze zomer in principe weg. De wegen van deze Uruguayaanse mediatycoon en voetbalmakelaar zijn voor PSV altijd tamelijk ondoorgrondelijk geweest, al vanaf de eerste dag dat Pereiro een voet in het Philips Stadion zette. Hij heeft inmiddels gesproken met meerdere clubs waar Pereiro eventueel zijn loopbaan zou kunnen voortzetten.

Aris Saloniki

Na het trainingskamp in het Zwitserse Verbier begint de selectie van Mark van Bommel vandaag op de voorbereiding op het oefenduel met Aris Saloniki van overmorgen. Mogelijk kunnen daar de nieuwelingen Toni Lato en Armindo Bruma wedstrijdminuten maken, al was dat afgelopen weekend nog niet helemaal zeker. De club heeft in de thuisduels met VfL Wolfsburg (vriendschappelijk, volgende week) en FC Basel (over dertien dagen) in ieder geval de steun van een goedgevuld Philips Stadion. Voor beide duels zijn inmiddels ongeveer 25.000 kaarten verkocht en de club verwacht dat het daar zeker niet bij blijft. 

PSV deed gisteren nog de 21-jarige Deen Nikolai Laursen van de hand. Hij kwam in 2015 naar Eindhoven en sloot in de voorbereiding op seizoen 2016-2017 tijdelijk aan bij de A-selectie. Tot een officieel debuut kwam het door blessures nooit. De afgelopen periode trainde hij mee bij Fortuna Sittard, dat graag met hem door wilde. Opvallend genoeg ondertekende hij gisteren een driejarig contract bij FC Emmen, dat hem mede kon inlijven omdat PSV wilde meewerken aan een transfer. 

PSV