Volledig scherm
PSV wil de laatste vier competitieduels winnen om nog een kans te maken op de landstitel. © BSR Agency

PSV respecteert ‘lentepauze’ na opgelegd KNVB-besluit

PSV conformeert zich aan de door de KNVB opgelegde wijziging van het competitie-programma. Dat laat manager perszaken Thijs Slegers namens de club weten. De club richt zich op het winnen van de laatste vier wedstrijden in de eredivisie. 

Voor PSV betekent de maatregel van de KNVB in concreto dat de wedstrijd PSV-Heracles Almelo van 28 april naar 15 mei verhuist. Daarmee is sprake van een ‘lentepauze’ tussen de duels van 25 april (Willem II-uit) en 12 mei (AZ-uit). 

De mutatie is volgens de KNVB nodig vanwege het drukke schema van Ajax, dat nog actief is in de Champions League. De verplaatsing van speelronde 33 naar 15 mei was de optie die volgens de voetbalbond de minst lastige van allemaal was. Er lagen meerdere scenario's op tafel en uiteindelijk is voor deze variant gekozen. Een en ander nog wel onder voorbehoud van goedkeuring van lokale autoriteiten, maar de voetbalbond rekent erop dat zij in zullen stemmen. 

Het resterende eredivisie-programma van PSV is nu als volgt: 

Zondag 21 april: PSV-ADO Den Haag, aftrap 16.45
Donderdag 25 april: Willem II-PSV, aftrap 20.45
Zondag 12 mei: AZ-PSV, aftrap 14.30
Woensdag 15 mei: PSV-Heracles Almelo, aftrap 19.30

  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.

PSV