PSV wil de laatste vier competitieduels winnen om nog een kans te maken op de landstitel.
Volledig scherm
PSV wil de laatste vier competitieduels winnen om nog een kans te maken op de landstitel. © BSR Agency

PSV respecteert ‘lentepauze’ na opgelegd KNVB-besluit

PSV conformeert zich aan de door de KNVB opgelegde wijziging van het competitie-programma. Dat laat manager perszaken Thijs Slegers namens de club weten. De club richt zich op het winnen van de laatste vier wedstrijden in de eredivisie. 

Voor PSV betekent de maatregel van de KNVB in concreto dat de wedstrijd PSV-Heracles Almelo van 28 april naar 15 mei verhuist. Daarmee is sprake van een ‘lentepauze’ tussen de duels van 25 april (Willem II-uit) en 12 mei (AZ-uit). 

De mutatie is volgens de KNVB nodig vanwege het drukke schema van Ajax, dat nog actief is in de Champions League. De verplaatsing van speelronde 33 naar 15 mei was de optie die volgens de voetbalbond de minst lastige van allemaal was. Er lagen meerdere scenario's op tafel en uiteindelijk is voor deze variant gekozen. Een en ander nog wel onder voorbehoud van goedkeuring van lokale autoriteiten, maar de voetbalbond rekent erop dat zij in zullen stemmen. 

Het resterende eredivisie-programma van PSV is nu als volgt: 

Zondag 21 april: PSV-ADO Den Haag, aftrap 16.45
Donderdag 25 april: Willem II-PSV, aftrap 20.45
Zondag 12 mei: AZ-PSV, aftrap 14.30
Woensdag 15 mei: PSV-Heracles Almelo, aftrap 19.30

  1. Een nooit voorziene krachtproef gaat onder leiding van Frans Janssen van start bij PSV

    Een nooit voorziene kracht­proef gaat onder leiding van Frans Janssen van start bij PSV

    Het hek om het Philips Stadion gaat vanaf dinsdag een aantal weken virtueel open: PSV start om negen uur in de morgen met de verkoop van seizoenkaarten. Een enorme krachtproef voor commercieel directeur Frans Janssen (48) en zijn verkoopteam. De komende periode moet blijken of PSV-supporters gevoelig zijn voor het aanbod dat onder supervisie van Janssen is neergelegd, met drie opties om hun kaart te verlengen.

PSV