Volledig scherm
Timo Baumgartl © BSR Agency

PSV richt pijlen op verdediger Timo Baumgartl van VfB Stuttgart

PSV heeft in de jacht op een centrale verdediger de pijlen gericht op de 23-jarige Timo Baumgartl van VfB Stuttgart. Hij mag na de degradatie van zijn club naar de Tweede Bundesliga in principe naar een nieuwe werkgever vertrekken, mits daar een goed bod tegenover staat. Het Duitse Bild houdt het op een bedrag van 8 tot 10 miljoen euro en dat is haalbaar voor PSV. 

Er is naar verluidt nog geen akkoord met de Duitse club, maar de speler zelf ziet een stap naar Eindhoven zitten. Ook Duitse clubs zijn in de markt, maar daarmee kan PSV in principe concurreren. Baumgartl kan de definitieve opvolger van Daniel Schwaab worden in de selectie van de Eindhovenaren. Opvallend genoeg kwam ook Schwaab in 2016 over vanuit Stuttgart, dat toen eveneens gedegradeerd was. Met hem aan boord zou de selectie achterin compleet zijn en kan PSV zelfs nog overwegen om een van de huidige centrale verdedigers van de hand te doen. 

Baumgartl is vanaf 2014 betrokken bij de A-selectie van VfB Stuttgart en speelde sindsdien meer dan 100 wedstrijden voor de club, in de Tweede en Eerste Bundesliga. Zijn moeder is een Duits handbalinternational geweest. Zijn manager Christian Nerlinger wilde de belangstelling niet bevestigen en ook PSV reageert nog niet ‘on the record’.  

PSV