Volledig scherm
Trainer Phillip Cocu gaat geen massale stoelendans organiseren voor het duel met SDC Putten. © ANP Pro Shots

PSV rouleert beperkt in bekerduel met Puttense amateurs

Bij PSV vindt in het bekerduel met de amateurs van SDC Putten een beperkt aantal wijzigingen plaats in de basisopstelling. Trainer Phillip Cocu lichtte woensdagmiddag toe dat hij geen risico's neemt met spelers met kleine pijntjes. 

Onder anderen Steven Bergwijn, Gastón Pereiro en Santiago Arias zou de trainer donderdagavond (aftrap 20.45 in Putten) aan de kant kunnen houden. Zij kampten de afgelopen periode met lichte klachten en hadden een druk (interland)programma. Mogelijk schuift de trainer Kenneth Paal, Albert Gudmundsson, Bart Ramselaar of Adam Maher in. 

Partijvorm

De selectie van PSV heeft na het duel met Feyenoord het nodige nabesproken en vertaald naar het veld. Cocu trainde deze week bijvoorbeeld in een partijvorm met een negen tegen acht. Zondag verzuimde de ploeg tegen Feyenoord om de ruimtes groter te houden en kwam PSV juist in de duels terecht, op het moment dat het in een numerieke meerderheid stond. 

Volledig scherm
PSV werd vorig seizoen uitgeschakeld door Sparta in het bekertoernooi. © Pim Ras

Cocu gaf aan niet te veel met de tegenstander bezig te zijn geweest. "Voor de spelers waar we tegen aantreden, is het soms de enige kans om een wedstrijd te spelen tegen een tegenstander met een grote naam. Dat roept iets extra's op en dat verklaart ook waarom er soms verrassingen mogelijk zijn. Voor ons telt uiteraard gewoon plaatsing voor de volgende ronde."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV