PSV schiet op korte termijn niets op met het wegsturen van de directie

Analyse & PollHet is ongekend onrustig bij PSV. Een zondag met on-Eindhovense taferelen zal deze week nog een tijd nadreunen in het Philips Stadion. Door de verslechterde resultaten en het eerdere ontslag van clubicoon en trainer Mark van Bommel is de druk op de directie van PSV nóg groter geworden. Supporters riepen in en na het thuisduel met FC Twente opnieuw om het vertrek van technisch manager John de Jong en ook algemeen directeur Toon Gerbrands moest er weer aan geloven. 

Zo gaat dat soms met voetbalbestuurders. Na succes zijn ze de grote man en na een flinke portie tegenslag moeten ze van de fanatiekere supporters soms weg. Het moet wrang voelen voor met name de 62-jarige Gerbrands, toch alom gezien als de man onder wiens leiding PSV sinds 2014 opkrabbelde na jaren van kommer en kwel. Natuurlijk kon hij daarbij voortborduren op uitstekend organisatorisch voorwerk van zijn voorganger Tiny Sanders, die een gezonde financiële basis had gecreëerd na een paar jaar broddelwerk van degenen die hij op zijn beurt opvolgde. 

  1. PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    De transfer van Steven Bergwijn van PSV naar Tottenham Hotspur deed afgelopen januari veel stof opwaaien. De aanvaller was al naar Londen vertrokken voor de laatste handtekening was gezet en schermde met toestemming van PSV’s interim-coach Ernest Faber, maar de directie van PSV had die niet gegeven. Na een uiterst pover optreden in een bekerduel met NAC deed hij niet meer mee in de competitiewedstrijd tegen FC Twente. De overgang naar Engeland kwam alsnog snel rond.

PSV