Volledig scherm
© EPA
3
EINDE
2
 • Donyell Malen 20'
 • Sebastián Coates 25'
 • Timo Baumgartl 48'
 • Bruno Fernandes 39'
 • Pedro Mendes 82'

PSV slaat eerste slag in Europa League met nipte zege op Sporting

PSV heeft in de groepsfase van de Europa League direct een slag geslagen door de eerste groepswedstrijd van Sporting Clube de Portugal te winnen: 3-2. De thuisploeg begon nog wat moeizaam aan de wedstrijd, maar rekende daarna af met de Portugezen.

PSV kwam er het eerste kwartier niet echt aan te pas. Daarna was het een ander verhaal voor de ploeg van Mark van Bommel, die overigens met dezelfde basiself startte als tegen Vitesse. In de 19de minuut leverde de eerste de beste kans direct een doelpunt op voor PSV. Vooral de assist van Mohamed Ihattaren, een balletje met buitenkant links van eigen helft, was van grote schoonheid. Donyell Malen schatte dat kunststukje op waarde en schoot de bal via Sporting-verdediger Luís Neto in de hoek: 1-0.

Het was alweer het tiende doelpunt van Malen dit seizoen en zijn vierde in Europa. Eerder scoorde hij al tegen FC Basel en Apollon Limassol (2). Het bleef niet bij de 1-0 voor PSV, even na de openingstreffer werd het al 2-0. Opnieuw was Ihattaren erbij betrokken door de bal snel door te spelen op Armindo Bruma, die vervolgens een voorzet gaf die weer door Sebastián Coates in het eigen doel werd gegleden: 2-0. Daarmee was de Sporting-verdediger Malen nét voor.

Penalty Sporting

En Sporting? Dat werd amper gevaarlijk, maar scoorde toch nog voor de rust. Jorrit Hendrix maakte een wat ongelukkige overtreding in het penaltygebied en vloerde Yannick Bolasie. Arbiter Ivan Kruzliak legde de bal terecht op de stip, Bruno Fernandes benutte het buitenkansje en bracht de spanning terug: 2-1.

Na rust deelde PSV direct een tik uit aan de Portugese opponent. Ihattaren gooide de bal uit een corner direct voor de pot, verdediger Timo Baumgartl stond op de juiste plek en schoot de bal hard tegen de touwen: 3-1. Daarna leek PSV even te denken dat het er al was en was er nog goede mogelijkheid voor Fernandes, maar de aanvoerder van Sporting knikte de bal in het zijnet.

Daarna werden de Portugezen steeds wat dreigender en in de 82ste minuut was het Pedro Mendes die uit de draai de 3-2 binnen schoot. Sporting bleef aanvallen en maakte het spannend in Eindhoven, maar scoorde niet meer. Een prima start voor PSV in de groepsfase van de Europa League, waarin LASK Linz de andere wedstrijd in de poule tegen Rosenborg met 1-0 won.

 1. Baumgartl over zeperd PSV: ‘Bij elkaar blijven nu en hier lering uit trekken’

  Baumgartl over zeperd PSV: ‘Bij elkaar blijven nu en hier lering uit trekken’

  Het was niet al te best wat PSV op de mat had gelegd, had Timo Baumgartl tijdens en na afloop van FC Utrecht-PSV ook wel in de smiezen. Dat is misschien nog wel zwak uitgedrukt. De 3-0 nederlaag was een flinke uitschieter in negatieve zin. Bij de eerste van drie Utrechtse goals zag hij er zelf ook niet goed uit, in een duel met doelpuntenmaker Sander van de Streek. ,,Dat gaat niet goed, dat is duidelijk. Het is erg ongelukkig dat daarna de goal zo valt, omdat het schot van richting wordt veranderd.”

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

 • Armindo Bruma (6%)
 • Timo Baumgartl (48%)
 • Olivier Boscagli (2%)
 • Kostas Mitroglou (16%)
 • Ritsu Doan (28%)
9342 stemmen