PSV snel van favoriet naar aangeschoten wild, een chronologisch overzicht

EINDHOVEN - PSV zit in de hoek waar de klappen vallen. Iets meer dan drie maanden geleden was de ploeg nog dé titelfavoriet en leek er geen vuiltje aan de lucht. Een chronologisch overzicht hoe het mis kon gaan in de afgelopen periode. Uit het niets lijkt PSV zichzelf in een crisis te hebben gespeeld.

1. PSV-FC Groningen, 0-0: 28/8
PSV krijgt 29 (!) kansen tegen FC Groningen en benut er daar niet een van. De ploeg speelt een uur met elf tegen tien, maar raakt geen knikker voor de goal. Ook is er het begin van de ‘penaltycrisis’, als Luuk de Jong vanaf de stip mist. De kansencrisis krijgt een vervolg in het thuisduel met Feyenoord (0-1).

2. De misser van Martin Atkinson: 14/9
Tegen Atlético Madrid wordt een glaszuiver doelpunt van Luuk de Jong door arbiter Atkinson afgekeurd. Een goed spelend PSV lijkt op weg naar een nieuwe stunt tegen Atlético, maar staat na afloop met lege handen.

3. De penaltycrisis begint bizarre vormen aan te nemen: 28/9
Als ook Davy Pröpper in Rostov een penalty mist, lijkt niemand het bij PSV meer te weten. In Rusland pakt de club met een 2-2 twee punten te weinig, al is er na dat resultaat nog wel veel hoop.

4. De kansencrisis verhevigt, blessure Guardado: (1/10)
De afgelopen jaren was het Abe Lenstra stadion een spookhuis voor PSV, maar dit keer is het team van Phillip Cocu in Heerenveen oppermachtig. Weer raakt de ploeg voor de goal veel te weinig (1-1) en dat gebeurt thuis tegen Heracles (1-1) ook. In Friesland raakt Andrés Guardado geblesseerd en later bij een duel met Mexico.

5. Ook voetbalcrisis: (25/10):
Het bekerduel met Sparta (3-1 verlies) maakt duidelijk dat PSV zich niet meer kan opladen voor het bekertoernooi. Een beschamende vertoning is het gevolg. PSV komt na de kansen- en penaltycrisis ook voetballend in een crisis terecht.

6. Bayern schiet de droom van PSV stuk: (1-11)
PSV overwintert niet in de Champions League, maar kan na de 1-2 tegen Bayern wel met opgeheven hoofd van het veld.

7. FC Twente pijnigt PSV: (5-11)
Weer kan PSV een wedstrijd die het moet winnen niet naar zich toetrekken. Ook FC Twente krijgt de nodige kansen en dat geeft te denken.

8. PSV zit vast: (19/11)
Het gaat van kwaad tot erger en PSV zit in Tilburg vast. Een 0-0 is het onvermijdelijke gevolg. De ploeg van Phillip Cocu scoort zeer moeizaam.

9. Crisis: (3/12)
Bij Roda JC is weer duidelijk dat er met dit PSV echt iets mis is. De achterban is na een apathisch optreden (0-0) verbijsterd.

10. Uit Europa: (6/12)
De derde 0-0 in vier wedstrijden betekent einde verhaal in Europa. Het tweede van drie doelen sneuvelt. PSV moet over tien dagen bij Ajax winnen om het seizoen te redden.{Koptekst}

PSV